İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşmasını değerlendirdi. Dervişoğlu, "O elin asıl sahibi Erdoğan'dır" diyerek, yeni bir çözüm süreci başlayacağına dair iddiaları spekülatif bulduğunu ve resmi bir açıklama gelmeden bu konuda konuşmayacağını belirtti.

İYİ Parti Genel Merkezi'nde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüşen Dervişoğlu, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, TBMM'nin yeni yasama yılının ilk oturumunda Bahçeli'nin DEM Parti sıralarına giderek milletvekilleriyle tokalaşması ve yeni bir çözüm süreci başlayabileceğine yönelik iddialar hakkında soruları yanıtladı.

"Elin Asıl Sahibi Erdoğan'dır"

Son ankete İYİ Parti ve CHP sürprizi damga vurdu Son ankete İYİ Parti ve CHP sürprizi damga vurdu

DEM Parti'ye uzatılan elin asıl sahibinin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu öne süren Dervişoğlu, şunları söyledi: "Konuyla ilgili çeşitli rivayetler var. Önümüze somut veriler ve açıklamalar gelmeden bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak Sayın Devlet Bahçeli'nin DEM'e uzattığı bir el var. Bu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ilk defa yaşanan bir sahne değil. Ama burada ilginç olan, Sayın Bahçeli'nin Tayyip Bey'in konuşmasından etkilenip bu tokalaşmayı gerçekleştirdiğini ifade etmesidir. Benim bakış açıma göre, DEM'e uzatılan el belki Devlet Bahçeli tarafından uzatılmıştır ama o elin asıl sahibi Recep Tayyip Erdoğan'dır."

"Bu Spekülasyonun Aleti Olmak İstemiyorum"

Olası çözüm süreci iddialarına ilişkin spekülatif yorumlarda bulunmak istemediğini belirten Dervişoğlu, "Söyledikleriniz sosyal medyada, gazete sayfalarında ve televizyon yorumlarında tartışılıyor. Resmi bir açıklama olmadığı sürece bu spekülasyonun aleti olmak istemiyorum. Ancak değerlendirmelerimizi yapıyoruz tabii" diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Kaynak: Haber merkezi