İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın ilk grup toplantısında partililere seslendi. İYİ Parti'nin yeni yasama yılındaki ilk grup toplantısına milletvekillerinin yanı sıra genel başkan yardımcıları da katıldı. 

"Adaletin yerini bulması gereken yerde baskı var"

CHP'li Yücel kaçak göçmenlerle ilgili hükümeti uyardı CHP'li Yücel kaçak göçmenlerle ilgili hükümeti uyardı

Adaletin terazisi eğildi, vicdanı karardı. Adalet dediğimiz şey, yalnızca mahkeme duvarlarında yazan bir kelime değildir. Adalet, hepimizin hayatında karşılık bulması gereken, doğuştan sahip olduğumuz bir haktır. Adalet bir kalkan olmalı, silah değil. Ama bugün, gücü eline alanlar, onu bir silah gibi kullanıyor. Adaletin yerini bulması gereken yerde baskı var. İşte makul diye dayatmaya çalıştıkları bu düzen yüzdendir ki küçücük bir kız çocuğunun merhum bedeni üzerinde insanımız bu kadar ihtimamla durmuştur ve bir aydan fazla bir süre boyunca, 'Bu sefer de mi suçlu bulunamayacak', 'Bu sefer de mi suçlular aklanacak', 'Bu sefer de mi birileri bir şeylerin, birilerinin arkasına sığınacak ve kurtulacak acaba' demiştir. Peki netice nedir? Aynı hamam, aynı tas. Sorarsanız da diyorlar ki cezaevlerinde yer yok. Çünkü cezaevleri 7’den 77’ye 'Cumhurbaşkanına hakaretle tutuklanan' muhaliflerle doludur. O yüzden cezaevlerinde katile, sapığa, caniye, çetelere yer yoktur. Diyorlar ya her seferinde, 'cinayetler, siyasetin malzemesi yapılmasın.' İşte bu Narin’in narin ve kırılmış bedenini de, şehit polisimiz Şeyma Yılmaz’ı da, rahmetli Sinan Ateş’i de siyasetin tam da odağına taşımaktadır. Adaletin tecelli etmemesi, bir türlü etmemesi, hiç etmemesi, bu sefer dahi etmemesi; saray ve AKP İktidarının ahtapot misali Türk milletini 8 koldan boğan kollarınca adeta bir amaç haline getirildiği içindir ki, bu mesele 'hakiki siyasetin' yegane amacıdır.

"Siyasetin tek amacı, Sinan Ateş’i güpegündüz öldüren kiralık katillerin yakalanmasını sağlayacak gerçek adalet sistemini kurmak"

Bir avuç iktidar seçkini ve iktidar sahibinin fütursuzca zenginleşmesinin diyeti olarak tüm kutsallar çöküyor, çökertiliyorken siyasetin tek amacı vardır, hakkı, hakikati ve adaleti tecelli ettirmek. Narin’in katillerinin bulunmasını, Sıla bebeklerin korunmasını, şehit Şeyda Yılmaz’ı öldürme cesaretini bulan canilerin içeride tutulmasını ve Sinan Ateş’i güpegündüz öldüren kiralık katillerin yakalanmasını sağlayacak gerçek adalet sistemini kurmaktır. Biliyoruz ki doğruyu söylemek yetmiyor artık. Biliyoruz ki güç kimdeyse, adalet de ona hizmet ediyor artık. Ancak buna göz yummanın, bir toplumu çöküşe götürdüğünü çok iyi biliyoruz. Onun için kararlı bir yolculuk başlatıyoruz. Bu oyunu bozacak, bu tekere çomak sokacağız. Ya adalet, ya kıyamet diye haykırmaya devam edeceğiz.

Editör: Habererk Haber Merkezi