MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis'te konuşarak örgütün kaldırıldığını açıklaması yönündeki çağrısı siyaset gündeminde büyük yankı uyandırdı. Bu çağrıya, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'dan da bir yanıt geldi.

Bahçeli'nin açıklamaları Türkiye gündeminde geniş yer buldu. Mehmet Öcalan, Bahçeli'nin konuşmasını samimi bulduğunu belirterek, "Sanırım Bahçeli’nin bir hesabı var" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı "Öcalan çağrısı" ile dikkatleri üzerine çekti. Bahçeli, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa; gelsin TBMM Dem Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, umut hakkının kullanımı ile ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın." ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, Bahçeli’nin açıklamalarını değerlendirerek, "İki hafta üst üste Devlet Bahçeli bu konuyu ortaya atıyor. Bunu bilemiyorum, bir adımdır. Ne şekilde şekillenecekse, bilemiyorum. Umarız ki güzel şekilde olur. Ama 4 senedir Abdullah Öcalan'dan bir ses çıkamıyor, tecritte. Avukatlarıyla her taraf kesilmiştir. Umarım herkes için güzel bir şeyler olabilir. Kimse kimseyi aldatmasın. Demokratik şekilde güzel bir barış olsa biz de buna seviniriz. Neyin ne olacağı belirsiz. Umarım ki güzel olur." dedi.

MİT'ten operasyon: Kırmızı listede aranan terörist öldürüldü MİT'ten operasyon: Kırmızı listede aranan terörist öldürüldü

Mehmet Öcalan, Bahçeli’nin konuşmasını samimi bulduğunu belirterek, "Orada olan bitenden asla haberimiz yoktur. 4 yıl bitti, 5’inci yılına giriyor. Zannederim devletin haberi vardır. Avukatların ve ailenin haberi yok. Konuşmalar samimi, yani eğer bu bir girişimse, zannederim Bahçeli'nin bir hesabı var. Umarım ki herkes bu hesaptan faydalanır." diye ekledi.

Kaynak: OdaTV