Spor

Olay iddia: TFF Başkanı o hakemlerin görevlerine son verdi

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Süper Lig'de 9 yıl önce oynanan olaylı Trabzonspor-Gaziantep maçından bazı isimlerin görevlerine son verdiği iddia edildi.

Abone Ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Süper Lig'de 9 yıl önce oynanan olaylı Trabzonspor-Gaziantep maçından bazı isimlerin görevlerine son verdiği iddia edildi. 28 Ekim 2015'te oynanan bu maçta, Hacıosmanoğlu'nun hakemler için "soyunma odasından çıkarmayın" talimatı verdiği uzun süre konuşulmuştu. Şimdi ise TFF Başkanı olduktan sonra bu kişilerden bazılarının görevlerine son verdiği öne sürülüyor.

Sosyal medyada gündem olan bu iddia hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi. O dönemde hakem olan ve bugün gözlemcilik yapan Süleyman Abay, Emre Altun, Adil Sinem ile hakemliğe devam eden Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç, Mustafa Sönmez ve gözlemcilerden Taner Gizenci'nin, bu hafta Tahkim Kurulu'na başvurarak görevlerinin iadesini istedikleri belirtiliyor.

Tahkim Kurulu'na verilen dilekçede, hakem veya gözlemcilerin sebepsiz, gerekçesiz ve hukuka aykırı şekilde kadro dışı bırakıldığı, bunun asıl sebebinin 2015'teki Trabzonspor-Konyaspor ve Trabzonspor-Gaziantep maçları olduğu ifade ediliyor. Aradan geçen 9 yıla rağmen, o dönem görev yapan hakem ve gözlemcilerin hepsinin görevine son verildiği iddia ediliyor.

Görev yapan hakem ve gözlemciler:

•  Trabzonspor-Konyaspor: Süleyman Abay, Mustafa Sönmez, Gökmen Olgaç, Eser Birinci, İlker Meral, Erdem İren (Hakem), Taner Gizenci (Gözlemci)

•  Trabzonspor-Gaziantep: Çağatay Şahan, Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu, Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç, Emre Altun (Hakem), Nedim Göklü (Gözlemci)