Dünya

Oprah'dan Sürpriz Konuşma: Seçmenlere 'Gerçeği Seçin' Çağrısı

Oprah, konuşmasında kadın haklarının önemine vurgu yaparak, kadın hakları olmadan "Amerikan rüyasının" gerçekleşemeyeceğini belirtti.

Abone Ol

Televizyon ikonu Oprah Winfrey, memleketi Chicago'da düzenlenen Demokrat Ulusal Kongresi'ne (DNC) sürpriz bir katılım gerçekleştirerek Demokratları ve bağımsız seçmenleri "saçmalıklar yerine sağduyuyu seçmeye" çağırdı. Winfrey, Çarşamba günü coşkulu bir kalabalığa hitap ederek, "Hakikati seçelim, onuru seçelim, neşeyi seçelim, çünkü bu Amerika'nın en iyisidir," dedi. Winfrey, bu açıklamalarıyla Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Minnesota Valisi Tim Walz'a desteğini sundu.

Oprah, konuşmasında kadın haklarının önemine vurgu yaparak, kadın hakları olmadan "Amerikan rüyasının" gerçekleşemeyeceğini belirtti. Winfrey, birlik mesajı verirken Cumhuriyetçi adaylar eski Başkan Donald Trump ve Ohio Senatörü JD Vance'i de üstü kapalı bir şekilde eleştirdi.

Oprah, konuşmasında özellikle bağımsız seçmenlere seslenerek, Kasım ayında Demokratlara destek vermeleri gerektiğini vurguladı. Mississippi eyaletinden gelen delegeler Tracy Prince ve Kathy Sykes, Oprah'ın konuşmasını "sağduyu çağrısı" olarak nitelendirdi ve konuşmasının bağımsız seçmenler üzerinde güçlü bir etki yarattığını söyledi.

Kongrede ayrıca Stevie Wonder, Mindy Kaling ve Kenan Thompson gibi ünlü isimler de sahneye çıktı. Demokrat Parti, bu ünlü isimlerin desteğiyle seçmenlerin dikkatini çekmeyi ve Kasım seçimlerinde Harris'e oy kazandırmayı hedefliyor. Ancak yapılan araştırmalar, ünlülerin seçmen davranışları üzerindeki etkisinin sınırlı olabileceğini öne sürüyor.