Yerel otoriterler tarafından gerçekleştirilen denetimler sırasında, bir otobüs terminalinde şüpheli çuvallar tespit edildi. Yapılan incelemelerde bu çuvalların içerisinde toplamda 1,5 ton ciğer bulunduğu belirlendi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan değerlendirmede, söz konusu ürünlerin insan sağlığına zararlı olabileceği ifade edildi.
Ele geçirilen ciğerler, gerekli işlemlerin ardından imha edilmek üzere ilgili birimlere teslim edildi. Olayla ilgili olarak yetkililer, gıda güvenliği konusunda hassasiyetin artırılması gerektiğini vurguladı. Bu tür denetimlerin devam edeceği ve benzer durumların önüne geçilmesi için çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.
Yetkililer, vatandaşları gıda alışverişlerinde dikkatli olmaya çağırarak, şüpheli ürünlerle karşılaşmaları durumunda ihbarda bulunmalarını istedi. Gıda güvenliği konusundaki bu tür uygulamaların toplum sağlığını koruma amacı taşıdığı belirtildi.