CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya’da katıldığı etkinlikte parti marşının çalınmasına tepki gösterdi ve belediye başkanını eleştirdi. Özel, "Bu kusuru, minicik bir nazar boncuğu olarak çok başarılı Mudanya Belediye Başkanımızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, bu sefer ayıp olur" dedi.

AKP'den emekli maaşı farkı açıklaması AKP'den emekli maaşı farkı açıklaması

Özgür Özel, Mudanya Mütarekesi'nin 102'nci yılı etkinliklerine katılmak üzere Bursa’ya geldi. Kürsüye çıkarken “Cumhuriyet Halk Partisi baba ocağı, ay yıldızın gölgesinde ana kucağı” sözlerinin yer aldığı marşın çalınmasını eleştiren Özel, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'a da çıkıştı. Özel, "Bu kusuru, minicik bir nazar boncuğu olarak çok başarılı Mudanya Belediye Başkanımızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, bu sefer ayıp olur. Başkanım mahcup edersiniz, başka bir müzik ayarlayın" dedi.

Özel, konuşmasında şunları söyledi:

"Öncelikle sözlerime bir özür ve bir eksikliği gidererek başlamak isterim. Kürsüye çıkarken çalan şarkı, partimizin toplantılarında çaldığında çok hoşumuza giden bir şarkı. Ancak burası bir kamusal alan, burası bir belediyenin etkinliği. Devlet ve parti ayrımı kalmadı. Ülkenin cumhurbaşkanı, bir başka partinin genel başkanı ve maalesef bu iç içe geçmişlik, zaman zaman bize de bu hataları yaptırıyor. Tüm siyasi partilerin davetli olduğu alanlarda, bu işlere çok dikkat edeceğiz. Bu kusuru, minicik bir nazar boncuğu olarak çok başarılı Mudanya Belediye Başkanımızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, bu sefer ayıp olur. Başkanım mahcup edersiniz, başka bir müzik ayarlayın."

Kaynak: Haber merkezi