Dünya

Petrolde korkutan İsrail senaryosu

İsrail'in İran'ın bu haftaki balistik füze saldırısına misilleme olarak petrol tesislerini hedef alabileceği korkusu sardı.

Abone Ol

İsrail'in İran'ın bu haftaki balistik füze saldırısına misilleme olarak petrol tesislerini hedef alabileceği tahmin edildi. Bu durum, son dönemde artan petrol fiyatları için yeni bir endişe kaynağı olarak değerlendirildi. Yerel yetkililer, İsrail'in Hizbullah'a bağlı bir sağlık merkezine düzenlediği saldırının ardından Lübnan'ın başkentinde dokuz kişinin öldüğünü bildirdi. Ayrıca, İsrail'in İran'ın petrol tesislerini vurabileceği tahmin ediliyor.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin İran petrol tesislerine yönelik bir İsrail saldırısını destekleyip desteklemeyeceği sorulduğunda, "Bunu tartışıyoruz" dedi ve net bir cevap vermedi. Biden'ın enerji altyapısının hedef alınmasının masada olduğunu teyit eden yorumları üzerine petrol fiyatları yükseldi. Pentagon sözcü yardımcısı Sabrina Singh, Biden yönetiminin İsrail ile misilleme adımı konusunda hala görüşmeleri sürdürdüğünü belirtti. G-7 grubu da bölge ülkelerini "sorumlu ve itidalli davranmaya" çağırdı ve tehlikeli bir saldırı ve misilleme döngüsünün Orta Doğu'da kontrol edilemez bir tırmanışı körükleme riski taşıdığını vurguladı.