Gündem

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken Köfteci Yusuf çıkışı

Kamuoyunda Köfteci Yusuf'a yönelik ciddi tepkiler oluşurken bir açıklama da deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan geldi.

Abone Ol

Kamuoyunda Köfteci Yusuf'a yönelik ciddi tepkiler oluşurken, bazıları ise bu durumu bir kumpas olarak değerlendirdi. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın ardından, dikkat çeken bir açıklama da deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan geldi.

Köfteci Yusuf'un Ankara ve Bursa şubelerinde satılan köfte ve dönerlerde domuz eti karıştırıldığı tespit edildi ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Köfteci Yusuf'u taklit ve tağşiş listesine dahil etti. Skandala tepkiler yağarken, farklı düşünen isimler de var. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Milyonlarca dolar değerine ulaşmış bir işletme neden binde bir oranında domuz eti kullansın? Bu işin arkasında işletmeyi ucuza satın almaya çalışan mafyavari gruplar olabilir mi?” sorularını yöneltti.

Özgür Demirtaş'ın ardından, Türkiye'yi depreme karşı bilinçlendirmeye çalışan jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da dikkat çeken bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Ercan, ABD merkezli hamburgercileri kastederek, bu firmaların yerli ve milli Köfteci Yusuf'la baş edemediğini ve bu nedenle çamur attığını iddia etti. Sosyal medya mesajında, "İnadına Köfteci Yusuf’ta köfteye devam" ifadesini kullandı.

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş ise domuz eti skandalına yönelik açıklamasında iddiaları kesin bir dille reddetti ve kumpasa uğradığını öne sürdü.