Araştırmalar 60 yaşındaki erkeklerin %50'sinde, 80 yaşındaki erkeklerin ise %90'ında iyi huylu prostat büyümesinin olduğunu ortaya çıkardı. Her 12 erkekten biri ise prostat kanserine yakalanıyor.

Yaş, aile öyküsü, yağlı beslenme alışkanlığı, hormonlar, A ve D vitamini değerleri prostat hastalıkları üzerinde etkili. Bu nedenle tüketilen gıdalara dikkat edildiği takdirde, prostat hastalıkları için önlem almak da mümkün olabiliyor.

Peki protostın büyümesi için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Prostat büyümesinde kaçınılması gereken 6 yiyecek:

1. Süt Ürünleri , 2018 yılında Amerikada yapılan bir araştırma süt alımının agresif Prostat kanseri ile ilişkili olduğu ortaya çıktı , İnek sütü kaynaklı , tereyağ , süt , yoğurt ürünlerini çıkartın , keçi koyun , manda biraz daha masum.

2. Bitkisel yağ tüketimi (Tohum yağları) , yaygın kullanılan yemeklik yağların çoğu ; örneğin soya , mısır , pamuk , Ayçiçek yağı... Özellikle GDO lu ürünlerden yapılmış ise riskli , Sızma zeytin yağı kullanın.

3. Şeker ve nişasta içeren ürünlerden uzak durun , ayrıca soya proteinlerinden uzak durun çünkü Ostorjen hormonunu arttırır.

4. Alkol tüketimi , özellikle Bira riskli çünkü östrojen seviyesini arttırır. Bunun yerine Kambucha çayını tercih edin , bağırsaklardaki toksinleri ortadan kaldırır ve karaciğeri temizler.

5. İşlenmiş etler , salam , sucuk , sosis... lerden uzak durun. Sigara içiyorsanız azaltın veya bırakın

6. Aşırı kilolu olmak ta Prostat büyümesine sebep olabilir. Yaşlılık ile birlikte mide asidi azalabiir buda bir diğer sebep olabilir.

Prostat sağlığı için yapılması gerekenler :

1. Hergün bir avuç kabak çekirdeği veya bir iki kaşık kabak çekirdeği yağı tüketin

2. İdrar çıkma ile ilgli sorununuz varsa ; Günde 3 kez 120 ml ısırgan otu alabilirsiniz yada 2-3 fincan ısırgan otu çayı tüketebilirsiniz.

3. Brokoli , lahana , Roka ... gibi organik turp gillerden içeren sebzelerden tüketebilirsiniz. Özellikle salatala olarak tüketmeniz tavsiye olunur, Domates , kabuklu deniz ürünleri organik otlarla beslenen sığır eti , somon , Avokado da tüketilebilir. Diyetinize günde 2-3 fincan yeşil çay da katabilirsiniz.

4. Yüksek yoğunluklu Interval Antrenmanı yapmaya başlayın , şinav , mekik ....

5. Göbek bölgenizde aşırı kilo varsa , diyet yapmanız gerekir.

6. Besinlerden Ceviz , keten tohumu , çia ... tüketmeniz önerilir.

Prostata iyi gelen destek ürünler

1. Günlük 15 Mg çinkop pikolinat (Picozinc)

2. D vitamini seviyesinin 60-80 lerde olması

3. E vitamini (Tocotrienols) Tokotriol formunda olan E vitamini olacak 300 mg

4. C vitamini Bioflavonoidli 500 Mg

5. Saw palmetto , Beta sitosterol

6. Likopen Laurik , Yeterli dozda