Rusya Federasyonu'nun Volgograd bölgesinde, Surovikino kentinde bulunan 19 numaralı sıkı bir kolonide yaşanan rehine krizi, ülke gündemine oturdu. Olay, öğleden sonra saat 13.30 sıralarında, 3 ya da 4 mahkumun 4 personeli rehin almasıyla başladı.

İsyan sırasında, dört personel rehin alındı ve olayın sonucunda ölümler yaşandı. Mahkumlar arasında çıkan bu şiddet olayında dört kişi hayatını kaybetti, beş kişi ise yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Rehin alınan çalışanlar arasında koloninin başı Andrei Devyatov ve yardımcısı da bulunuyordu. Çeşitli kaynaklara göre, Devyatov'un kaçmayı başardığı ya da teröristler tarafından güvenlik güçlerine teslim edildiği iddia ediliyor. Şu anda Devyatov'un yoğun bakımda olduğu, kafasına çekiç ve şişe ile vurulduğu, ağır yaralar aldığı bildirildi.

Çağrı cihazları bombaya nasıl dönüştü? Çağrı cihazları bombaya nasıl dönüştü?

Olay yerine ait videolarda işgalcilerin, kendilerini "İslam Devleti"nin destekçileri olarak tanıttıkları duyuluyor. TASS ajansı, Baza adlı bir çalışanın öldüğünü, toplamda 4 çalışanın hayatını kaybettiğini bildirirken,5  kişinin yoğun bakımda olduğu bilgisi de paylaşıldı. Rehinelerden biri, ya isyana katılmış ya da radikallerin kurbanı olmuş bir mahkum olarak biliniyor.

Rehineleri elinde tutan mahkumlar, içinde iki milyon dolar bulunan bir helikopterin koloniye inmesini ve Rusya'dan kaçmak için bir hava koridoru talep ettiler. Ayrıca, Mash ve Shot'a göre, mahkumlar kolonide rüşvet karşılığında kelebek bıçak satın alabiliyordu. Bu olayın ardından, koloninin eski başkan yardımcısının rüşvet almaktan yedi yıl hapis cezasına çarptırıldığı da belirtildi.

Şu anda özel kuvvetler, rehineleri serbest bırakmak için özel bir operasyon yürütüyor. Bu arada, "Düzen" adlı medya organı, 19 numaralı koloninin mahkumların gözaltı koşulları ve günlük rutin açısından en iyi kolonilerden biri olarak kabul edildiğini bildiriyor. Ancak bu olay, koloninin bu imajını tamamen zedelemiş durumda.

Koloni, Surovikino şehrinin eteklerinde yer alıyor ve 1.241 kişi kapasiteli sıkı bir gözaltı rejimiyle yönetiliyor. 

Editör: Habererk Com