Rus müzisyen, piyanist ve davulcu Evgeny Grinko, dün akşam Ankara'da müzikseverlerle bir araya geldi. ATO Congresium'da konsere büyük ilgi gösterildi. Grinko, sahnede keman, çello ve akordeon eşliğinde muhteşem bir performans sergiledi.

Doğadan İlham Alan Sanatçı: Münevver Tolunay Doğadan İlham Alan Sanatçı: Münevver Tolunay

U N L U P I Y A N I S T G R I N K O D A N A N K A R A D A K O N S E 368610 101852

Grinko'ya konserde kemanda Vlada Ponyatovskaya, Anna Romanova ve Pavel Mazkevich, çelloda Yana Chekina, akordeonda ise Evgenya Popova vardı. Sanatçı, Mayıs ayında yayımladığı Aşık Veysel'in “Uzun İnce Bir Yoldayım” yorumunu çaldığında dinleyicilerden büyük alkış aldı. Grinko'nun bu eseri, Türk müzikseverler arasında oldukça popüler hale gelmişti. Parçanın çalındığı anlarda salonda duygusal anlar yaşanırken, birçok hayran bu anıyı cep telefonlarıyla kaydetti.

Konser1

Grinko'nun en çok bilinen eserlerinden olan “Valse” ve “Jana Maryam” parçaları da konserin en çok beğenilen bölümlerindendi. Performansı sırasında, sahnedeki etkileyici ışık gösterisi ve orkestranın dağılımı, performansıyla  inanılmaz anlar yaşattı.

Konser2

Yoğun ilgi gören konserin sonunda sanatçı, alkışlar eşliğinde sahneden ayrıldı. Hayranları, Grinko'ya teşekkür etmek için uzun süre ayakta alkışladı. Konser çıkışında gösterimlerin yürütülmesi, Grinko'nun Türk şirketlerine olan ilgisinden etkilendiklerini ve bu özel gecelerin kendileri için büyük bir anlam taşıdıklarını ifade ettiler.

Editör: Habererk Com