Gazeteci Sabahattin Önkibar, CHP'nin mevcut liderlik yapısını eleştirerek, partinin genel başkansız olması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi baştan kaybedeceğini iddia etti.

Önkibar, "Dün Kılıçdaroğlu, bugün Özgür Özel CHP’ye kaybettirme görevlileridir" diyerek, CHP'nin liderlerinin partiyi başarısızlığa sürüklediğini öne sürdü.

Önkibar, yıllar önce Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in Erdoğan'a çalıştığını söylediğinde tepki aldığını belirterek, "Bugün de şunu söyleyeceğim. Bu Özgür Özel, Akşener’in erkek versiyonudur" ifadelerini kullandı.

MHP HÜDA PAR yerine CHP'ye yüklendi MHP HÜDA PAR yerine CHP'ye yüklendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti içindeki muhalefet ve erken seçim tartışmalarıyla gündeme gelmişti. Özel, "Erdoğan beş yıllığına seçildi ama bence seçildikten 2,5 yıl sonra, yani bugünden 1,5 yıl sonra erken seçim olur. Ben erken seçimden kaçmam, bunun için koşarım" demişti. Bu açıklamalar, parti içinde ve kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Özgür Özel'in liderliği, CHP'nin geleceği ve stratejileri konusunda çeşitli tartışmalara yol açtı. Özel, "Var gücümüzle direneceğiz, sakın Erdoğan meydanı boş sanmasın" diyerek, partisinin kararlılığını vurgulamıştı. Ancak, Önkibar gibi eleştirmenler, Özel'in liderliğinin CHP'yi zayıflattığını savundu.

Kaynak: Haber merkezi