Yaz aylarında en çok merak edilen konulardan biri, nasıl hızlı kilo verileceğidir. Özellikle doğal yöntemlerle zahmetsiz bir şekilde kilo vermek isteyenlerin en büyük dostu elma sirkesi, vücuda baştan aşağı fayda sağlar. Peki, elma sirkesi gerçekten kilo verdirir mi?

Yaz aylarında özellikle kadınların en büyük şikayet konusu fazla kilolarıdır. Yaza fit girmek isteyenler, kilo vermenin püf noktalarını araştırıyor. Lübnan'da bu yıl yapılan deneylerde, araştırmacılar 3 ay boyunca her sabah aç karnına bir çorba kaşığı elma sirkesi içenlerin ortalama 15 kilo verdiğini açıkladı.

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Peki, aç karnına elma sirkesi içmenin vücuda başka ne gibi faydaları var? Elma sirkesi, içeriğinde bulunan protein, enzim ve probiyotik bakteri lifleri sayesinde sindirim sorunlarından cilt problemlerine, saç kepeğinden kalp sağlığına kadar birçok fayda sağlar.

Kan Şekerini Kontrol Etmede Üzerine Yok

Elma sirkesi, Tip 1 diyabetlilere zararlı olabilirken, Tip 2 diyabetli kişilerin kan şekerini dengelemekte çok etkilidir.

Kilo Vermeye Birebir

Lübnan'da yapılan araştırmalara göre, 3 ay boyunca her sabah aç karnına bir çorba kaşığı elma sirkesi içenlerin 15 kiloya kadar kilo verdiği görülmüştür. Tokluk hissi veren ve yağ yakımına yardımcı olan elma sirkesi, diyet programlarının vazgeçilmezi olmuştur.

Kötü Kolesterolü Düşürür

Elma sirkesi, böbreklerin ürettiği ve kan damarlarının daralıp genişlemesine neden olan hormon renini kontrol etmeye yardımcıdır. Elma sirkesi, damarları gevşetir ve kan basıncını düşürür.

Cilt Dostu

Okullar Açıldı, Aşı Uyarıları Artış Gösterdi Okullar Açıldı, Aşı Uyarıları Artış Gösterdi

Doğal bir asidik ve antimikrobiyal olan elma sirkesi, ciltte meydana gelebilecek tüm enfeksiyonların düşmanıdır.

Sindirim ve Bağırsak Sağlığı İçin Birebir

Fermente bir ürün olan elma sirkesi, bağırsak dostu probiyotik bakteriler içerir. Bu sayede sindirim sisteminde sorun yaşayanların vazgeçilmezidir. Her yemekten önce 2 yemek kaşığı elma sirkesi tüketenler, yemekleri sindirmede sorun yaşamazlar.

Saç Kepeğiniz Varsa Mutlaka Bunu Yapın!

Elma sirkesi, saç derisine de iyi gelir. Her duş sonrasında elma sirkesi ile saçı durulamak, kepeği önler. Aynı zamanda elma sirkesi, saçın parlak görünmesine de yardımcı olur.

Kaynak: Haber merkezi