Sağlık

Sadece rengi farklı deyip geçmeyin: 2 kat daha sağlıklı

Sağlığımıza en faydalı meyveler arasında yer alan elmalar genellikle yeşil ve kırmızı renkte satılır. Her renkli elmanın farklı yararları vardır.

Abone Ol

Elmalar, sağlığımıza en faydalı meyveler arasında yer alır ve genellikle yeşil ve kırmızı renkte satılır. Halk arasında ekşi ve tatlı elma olarak bilinen bu ayrım, sadece renk farklılıklarından ibaret değildir. Elmalar, sahip oldukları zengin besin değerleriyle renklerine göre farklı yararlar sunabilir.

Kilo vermek isteyen, sağlıklı beslenen veya spor yapan kişilerin sık sık elma tükettiğini görmüşsünüzdür. İçeriğinin %85'i sudan oluşan bu meyve, aynı zamanda birçok vitamin içerir ve oldukça düşük kalorilidir.

Elmalar genellikle kırmızı ve yeşil olarak ayrılır. Kırmızı elmalar tatlı, yeşil elmalar ise ekşi bir tada sahiptir. Peki, renkleri farklı olan bu iki elmanın sağlığa etkilerinin de farklı olduğunu biliyor muydunuz?

Doktorlar, her iki elma türünün de güvenle tüketilebileceğini ve her ikisinin de sağlığa faydalı olduğunu belirtse de, birini tercih etmek istiyorsanız şu bilgilere dikkat edin:

Kırmızı elmalar, yeşil elmalara kıyasla daha fazla antosiyanin içerir. Bu madde, kan damarlarının sağlığını destekler ve hücrelerin erken yaşlanmasına neden olan elementleri yok eder. Ayrıca kırmızı elmalar, kan basıncını düşüren, antiinflamatuar ve antioksidan etkileri olan polifenoller açısından da zengindir.