Osmanlı döneminde boynu vurulmadan hemen önce yargılanıp "zındıklık"tan hüküm giyen Bayrami Melamilerinin Şeyhi İsmail-i Maşuki'nin idamının örneğiyle kitabına başlayan Saymaz, 6 sahte şeyh vakasında şoke eden ifadeleri hikâyeleştirdi.
Cennette giden yol: Badeleme
Kamuoyunun "Badeci Şeyh" olarak tanımladığı Uğur Korunmaz’la ilgili olarak kitabında çarpıcı bilgiler veren Saymaz, Korunmaz'ın neredeyse tüm müritleriyle ilişkiye girdiğini, bu ilişkilerin her bir aşamasına farklı isimler verdiğini anlatıyor.
Saymaz, "Badeci şeyh" Korunmaz'ın cennete gireceklere şahitlik edebilmesi için ilk aşama olan, kendi cinsel organını öpmeleri, yalamaları, emmeleri ve gelen sıvıyı içmeleri gerektiğini, bunun adının da “Badeleme” olduğunu, ikinci aşamada ise tarikatta ilerlemeleri ve kendisine bağlı olabilmeleri için cinsiyet ve yol ayırmaksızın kendisiyle cinsel ilişkiye girmeleri gerektiğini ve bunun adının da “Tabi olmak" olduğunu bu olayın gerçekleştiği tarikat içindeki odaya da “Sır Odası” dediğini anlatıyor.