Güney Kore Savunma Bakanı Kim, yaptığı yazılı açıklamada sıkıyönetim ilanı ile halkı endişeye sürüklediklerini belirterek özür diledi. Kim, bu süreçte tüm sorumluluğu üstlendiğini ve istifa niyetini Devlet Başkanı Yoon'a bildirdiğini ifade etti. Ana muhalefetteki Demokrat Parti, Kim'in bu açıklamasından önce görevden alınması için önerge vermişti.
Sıkıyönetim kararı, Devlet Başkanı Yoon'un muhalefeti 'devlet karşıtı aktivitelere karışmakla' suçlaması üzerine alınmıştı. Ancak, parlamentoda yapılan oylama ile bu karar kaldırılmış ve bakanlar kurulu tarafından onaylanarak geri adım atılmıştı. Yoon, sıkıyönetimin Kuzey Kore yanlısı güçleri ortadan kaldırmayı hedeflediğini savundu.
Sıkıyönetim ilanının ardından Savunma Bakanlığı, ordudaki komutanlara toplantı talimatı vererek teyakkuzda olunmasını istemişti. Bu süreçte 'sıkı yönetim birlikleri' olarak görevlendirilen askerler, Ulusal Meclis'e girmişti. Ulusal Mecliste yapılan acil oturumda sıkıyönetim kararının kaldırılmasına ilişkin önerge, 190 milletvekilinin oyuyla kabul edildi.
Devlet Başkanı Yoon, kabinesinin onayının ardından sıkıyönetimi sona erdirdiğini duyurdu. Bu gelişmeler, ülkede siyasi gerilimlerin artmasına ve kamuoyunda tartışmalara yol açtı.