Türkiye genelinde yapılan son seçim anketleri, AKP içinde moralleri bozdu. CHP'nin 31 Mart seçimlerinde birinci gelmesinden sonra, AKP'nin 22 yıllık birinci parti olma serüveni sona erdi. Türkiye genelinde yapılan seçim anketleri, iktidar partisi olan AKP kanadında panik havası oluşturuyor. CHP tarafından talep edilen erken seçim çağrıları, AKP içinde moralleri etkiliyor. CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olmasıyla, 22 yıllık AK Parti'nin birinci parti olma rekoru bitmiş oldu.

Ülke genelinde yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığı, vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Ekonomik sorunların seçim anketlerine yansıdığı açıkça görülüyor. Konuyla ilgili olarak usta kalem Zeki Ceyhan, durumu hakkında detayları paylaştı.

"Parti İçinde Ciddi Bir Başarısızlık Var"

Seçim anketleri ile ilgili olarak Milli Gazete köşe yazarı Zeki Ceyhan, seçim anketlerindeki son durumla ilgili detayları paylaştı.

İşte Ceyhan'ın paylaşımı:

Yapılan son kamuoyu yoklamaları yani anketler iktidar partisi AKP’nin baş belası haline gelmiş bulunuyor!

Zira gerek kendileri tarafından yaptırılan anketler gerekse muhalefet tarafından yaptırılan anketler hep bir ağızdan AKP oylarındaki gerilemeye işaret ediyor.

Dolayısıyla anketlerin dikkat çektiği bu düşüş Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı bir hayli rahatsız ediyor.

Her anket sonrası parti yönetimi daha dikkatli olmaları için sert bir biçimde uyarılıyor.

Evet, anketler AKP yönetiminin en büyük sorunu haline gelmiş bulunuyor.

Hiç de iç açıcı olmayan anket sonuçlarından kurtulabilmek için formüller arandığı söylenebilir.

Bu bağlamda anket yapılması yasaklanabilir de pembe anketlerle durum kurtarılmaya çalışılabilir de!

Anketlerin yasaklanmasının gerektiğini düşünenler yayınlanan anket sonuçlarının gerçekleri yansıtmadığını kamuoyunda algı oluşturmak için kasıtlı rakamlar verildiğini ileri sürüyorlar.

Ve ancak anket yapılmasının yasaklanması ile bu durumun önüne geçilebileceğini savunuyorlar.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın anket sonuçları ile ilgili olarak parti yönetimine kızmasının önüne geçmek için düşünülen bir başka formül ise pembe anketler!

Yani gerçekleri yansıtmayan ama arzulanmakta olan sonuçları veren pembe anketlerle durumun kurtarılmasını düşünenler var.

AKP yönetimi hangisini tercih eder, hangisini yapar bilemiyoruz ama anket sonuçlarının parti içinde ciddi bir rahatsızlık oluşturduğunu biliyoruz.

Bir de iktidar partisi çatısı altında hiç kimsenin bu sonuçları ortaya çıkaran politikalarla ilgili kafa yormadığını biliyoruz.

İktidar partisinde hiç kimse izlemekte olduğumuz politikalar yüzünden bu hale geldik deme cesaretini gösteremiyor.

Hem izledikleri politikalardan vazgeçemiyorlar.

Hem de anket sonuçlarının bu nedenle ortaya çıktığını kabul etmeye yanaşmıyorlar.

AKP, eskilerin tabiriyle fasit daire yenilerin tabiriyle tam bir kısır döngü içine girmiş durumda!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Hüda Par'a 4. madde yanıtı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Hüda Par'a 4. madde yanıtı

Her anket partideki güç kaybını gözler önüne seriyor.

Onlar ise bu duruma neden olan politikalarını gözden geçirmek yerine anketleri yasaklamak ya da pembe anketler düzenlemek gibi ham hayaller peşinde vakit öldürüyorlar.

Evet, anketler AKP’nin baş belası haline gelmiş bulunuyor.

Kaynak: Haber merkezi