Yeni Doğan Çetesi" İddiaları Hakkında Özdağ'dan Sert Açıklamalar

 Saadet ve Gelecek Partisi Grup Başkan Vekili, TBMM Grup Başkanı, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ,Türkiye'de büyük yankı uyandıran "Yeni Doğan Çetesi" olayıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaparak, özellikle özel hastanelerin yenidoğan servislerinde yaşanan skandalları dile getirdi. Özdağ, İstanbul’da bazı özel hastanelerin bebek doğum ünitelerinde, bebekler doğduktan sonra bazı bebekler üzerinden haksız kazanç sağlandığına şahit olduğunu belirtti. Bu bebeklerin bazı hastanelere gönderilip, zaman zaman yoğun bakıma alındığını ve bu bebeklerin öldürüldüğünü ifade etti. Ardından ölen çocukların tedavi masraflarının Sağlık Bakanlığı’nın bütçesinden tahsil edildiğini açıkladı.

Özdağ, bu olayın geçen sene Mayıs ayında ortaya çıktığını, 2023 Mayıs ayından bu yana bir yıldan fazla zaman geçtiğini ve bu süreç boyunca Sağlık Bakanlığı’ndan bu paraların alındığını söyledi. O dönemde mevcut Sağlık Bakanı’nın il sağlık müdürü olduğunu, önceki bakanın ise Fahrettin Koca olduğunu belirtti. Denetim mekanizmasının eksikliğine dikkat çeken Özdağ, özel hastanelerde çok sayıda skandalın yaşandığını, ancak iyilerin tenzih edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu olayın, sağduyulu bir vatandaşın CİMER’e yazmasıyla tesadüfen ortaya çıktığını ifade eden Özdağ, aksi takdirde bu suçların devam edeceğini dile getirdi. Hemen hemen her bakanlıkta ve her kurumda çürüme olduğunu belirten Özdağ, birçok bakanlıkta benzer çetelerin bulunduğunu iddia etti. Sayıştay’ın bakanlıkları, üniversiteleri ve belediyeleri incelemesi gerektiğini söyleyen Özdağ, bu incelemelerde iktidar-muhalefet ayrımı yapılmaması gerektiğini savundu.

Akdeniz Sularında Şiddetli  Deprem! Akdeniz Sularında Şiddetli Deprem!

Özdağ, Türkiye’yi bu ve benzeri konuların üzerine hep birlikte gitmeye çağırdı. Bu olayın sadece bir başlangıç olması gerektiğini belirten Özdağ, Sedat Peker’in iddialarına kulak tıkandığını, ancak bu olaya sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Bebekler üzerinden haksız kazanç elde eden kişilerin arkasında bir siyasi, bürokratik, yargı veya kolluk gücü olmadan bu suçların işlenemeyeceğini iddia etti.

Meclisin ve sivil toplum kuruluşlarının bu olaya tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan Özdağ, Sağlık Bakanlığı’nın tüm harcamalarının ve özel hastanelerdeki muayenelerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Hastanelere gidildiğinde fatura veya belge verilmediğini, bu nedenle neyin yazıldığının bilinmediğini ve 85 milyonun parasının alındığını iddia eden Özdağ, bu olayın üzerine gitmek için yargıçlar, savcılar, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve baroların harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, yaşanan olayların esas sebebinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu ve sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen Özdağ, Erdoğan’ı istifaya davet etti. Özdağ, Erdoğan’ın atadığı bakanların sadece birer konu mankeni olduğunu savunarak, tek sorumlunun Cumhurbaşkanlığı makamındaki kişi olduğunu ve istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

Editör: Habererk Com