En zeki çocuklar meğer bu ay doğuyormuş En zeki çocuklar meğer bu ay doğuyormuş

Sosyal medyada son zamanlarda Menzil Tarikatı'na mensup Fevzeddin Erol'un oğlunun düğününe dair paylaşılan bir video, Eskişehir'de gerçekleştirilen şatafatlı düğün töreniyle dikkatleri üzerine çekti. Düğünün lüks araçlarla süslenmiş konvoyu ve gösterişli gelin arabası, tarikatın zengin yaşam tarzını yansıttı.

Adıyaman'ın Menzil köyünde bir camide çekilen yeni görüntüler ise izleyenleri şaşkına çevirdi. Videoda, caminin içinde yerlere serilmiş insanlar, bazılarının üzerini örtecek bir şeyleri bile olmadan yattıkları görülüyor. 30 saniyelik videoda, insanların caminin dört bir yanına dağılmış hali ve bazılarının namaz kıldığı anlar kaydedildi.

Menzil Tarikatı'nın sosyal medya hesabından paylaşılan bir sohbette Şeyh Seyyid Sultân Muhammed Sâkî El-Hüseynî'nin sözlerine yer verildiği iddia edildi. Sözlerde, "Manevi bir makam kazanmak zordur, ancak daha zoru kazanılan bu manevi makamı koruyabilmektir. Kazanılan zenginliklerin korunamaması nedeniyle kaybedildiği çok olmuştur. Bu, maddi zenginlikler için de manevi zenginlikler için de geçerlidir. Zenginliği kazanmak bir mesele, onu koruyabilmek ise başka bir meseledir..." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, geçtiğimiz aylarda sosyal medyada yayılan bir videoda, Menzil Şeyhi Seyyid Muhammed Fettah'ın oğlu Galip el Hüseyni'nin Avrupa'da bir Mercedes cipiyle görüntülendiği belirtildi. Bu görüntüler, tarikatın liderlerinin lüks yaşam tarzlarına dair tartışmaları bir kez daha alevlendirdi.

Kaynak: şok gazetesi- demet sarova