Sinan Ateş cinayetinin 2. duruşmasında mahkeme salonunda tansiyon yükseldi. Müşteki avukatların, sanık avukatlarının sorularına müdahale etmesiyle başlayan tartışma, mahkeme düzenini bozdu.

Gerçek Gündem’den Tuğba Özer’in haberine göre hakim, avukatlara sessiz olmaları yönünde uyarıda bulunurken, müşteki avukatlardan biri konuşmaya devam etti. Bunun üzerine hakim, “Avukatı dışarı çıkarın” talimatını verdi. Sanık Serdar Öktem'in savunması sırasında mahkeme salonunda sesler yükseldi ve tartışma çıktı. Müşteki avukatlar ve bazı siyasetçiler, avukatın dışarı çıkarılmasını engellemeye çalıştı.

Hakimin “Sessiz olacaksan kalabilirsin” demesiyle avukatlar yerlerine döndü. Ancak bir başka müşteki avukatın “Dışarı çıkaramazsın” diye bağırması üzerine hakim, avukatın kolluk kuvvetlerince çıkarılmasını istedi. Polisler, avukat Buğra Han Bilgin’i dışarı çıkarırken, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da bu duruma tepki göstererek duruşma salonundan çıkarıldı.

İYİ Parti’den “bozkurt” işareti hamlesi İYİ Parti’den “bozkurt” işareti hamlesi

Polislerin harekete geçmemesi üzerine öfkelenen hakim, “Emniyet amirleri neredeler, buraya gelsinler. O dışarıya çıkarmayan polisler görevlerini yerine getirmediler. O polisler hakkında tutanağınızı tutun. Ben bağırarak iş yapmak zorunda değilim. Emri ben vermişim, niye yerine getirmiyorsunuz? Neden korkuyorsunuz? Devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz?” dedi.

Editör: Habererk Haber Merkezi