Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, duruşma esnasında ifadesini verdikten sonra baygınlık geçirdi.

12punto yazarı Müyesser Yıldız, Sinan Ateş davasının 4. Gününde anne Saniye Ateş’in ifadesini verdikten sonra baygınlık geçirdiğini aktardı.

Yıldız, “Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, beyanları sırasında fenalaştı, Mahkeme Başkanı sağlık görevlilerini salona çağırdı.  Saniye Ateş dün de baygınlık geçirmişti. “ dedi.

'AYŞE ATEŞ'İN SANİYE ATEŞ'İN GÖZYAŞLARINDA BOĞULACAKSINIZ'

CHP lideri Özgür Özel, duruşmaya verilen arada açıklamalarda bulundu.

Özel şunları söyledi:

Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş konuştu. Sanık avukatının saatlerce konuşması bir yana Saniye Ateş'in konuşması üzerine söylenecek bir kelime kalmadı.

Oğlunu vuranları değil, vurduranların kim olduğunu öğrenmek istediğini söyledi.  Kimin azmettirdiğini öğrenmek istediğini söyledi. Siyasilerin isimlerini söyledi.

Sinan Ateş'in öldürüleceğini kendisine söylediğini söyledi. Sözlerini bitiremeden de baygınlık geçirdi.

Birazdan Ayşe Hanım konuşacak, muhakkak o da çok kritik şeyler söyleyecek.

26 ilden çıkan sonuçlar: AKP üçüncü partiye düştü 26 ilden çıkan sonuçlar: AKP üçüncü partiye düştü

Suçu üstüne alan ve meseleyi adi bir cinayet olarak göstermeye çalışanların kimi koruduklarını hep beraber görüyoruz. Duruşmayı izleyen kim varsa aynı çıkarımda bulunuyor.

Burada ülkeyi yönetenlere ve ülkeyi yönetenlerin ortaklarına söylenecek tek bir söz var mızrak artık çuvala sığmıyor. Partinizi ve iktidarınızı bu çürümüşlükten kurtulmak için yapacağınız şey çürümüşleri ayırmak. Ayşe Ateş'in Saniye Ateş'in gözyaşlarıyla boğulacaksınız. Birkaç çürümüşü ayırın bu yükten hepiniz kurtulun. Bir süre sonra dönemeyeceksiniz.

Milletin vicdanında çok olumsuz bir yere doğru gidiyorsunuz. Bu işin artık siyasi çıkarı kalmadı. Bu iş vicdan meselesidir. Gücün, kaba kuvvetin, siyasi tehdit ve şantajın değil Saniye Ateş'in yanında durur millet.

Ailesi diyor ki; dost bildiklerimiz düşmanmış, düşman bildiklerimiz dostmuş diyor."

"OĞLUM BANA 'İPİMİ ÇEKTİLER' DEDİ"

Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş verdiği ifadede şunları aktardı:

"Oğlum bana, ana benim kalemimi kırdılar suikast düzenleyecekler dedi. Sırtında çelik yelekle geldi. Niye giydin dedim, benim ipimi çektiler dedi"

Editör: Habererk Haber Merkezi