Ümit Özdağ, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin formülünü açıkladı Ümit Özdağ, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin formülünü açıkladı

Değişim ve Yükseliş Derneği Başkanı Rıza Müftüoğlu imzasıyla, aralarında Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti’nin de bulunduğu on siyasi partinin genel başkanlarına önemli bir rapor gönderildi. Raporda, demokrasinin eleştirilen yönlerine dikkat çekilerek, sistem değişikliği önerileri sunuldu.

Derneğin amacı doğrultusunda üç temel teklifin yer aldığı raporda, "Herkesin Cumhurbaşkanı, Milletvekili, Belediye Başkanı adayı olmasının önüne geçilmesi" gerektiği vurgulanarak, mesleklere dayalı bir "Uzman Meclis" ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Koalisyonu; Milli Koalisyon önerisi getirildi. Raporda, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girene kadar yarış, girdikten sonra barış! Birlikte yönetim, birlikte denetim!” sloganının gerekçeleri detaylı bir şekilde sunuldu.

Demokrasinin bölen ve parçalayan özelliklerini ortadan kaldıracak bir sistem değişikliğinin gerekliliğine vurgu yapılırken, demokrasinin liberalizmle eşleşerek küresel sömürünün aracı haline geldiği ve devlet, kurumlar, siyasi partiler, fikir ve ideolojileri aşındırdığı savunuldu. Ayrıca, milletler arasındaki mücadelede birlikteliğin önemi vurgulanarak, ileri gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmanın, ancak bu birlikteliği sağlayacak yeni bir siyasi sistemle mümkün olabileceği ifade edildi.

Editör: Habererk Com