Politika

Son ankete İYİ Parti ve CHP sürprizi damga vurdu

SONAR Araştırma, yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı ve bu sonuçlar oldukça dikkat çekiciydi.

Abone Ol

Son olarak SONAR, yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı ve bu sonuçlar oldukça dikkat çekiciydi. Ankete göre, CHP'nin oy oranı AKP ve MHP'nin toplam oy oranını geride bıraktı. CHP'nin oy oranı %36,6 olarak ölçülürken, AKP'nin %25,1, MHP'nin ise %10,5 olarak belirlendi. Gazeteci Şaban Sevinç, bu sonuçları değerlendirerek, "CHP örgütü ve genel kamuoyunun Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu birlikteliğine açtığı kredi aynen devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin siyasi gündeminde anketler önemli bir yer tutuyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada anket sonuçlarında bir gerileme yaşandığını belirtti. Özel, "Bizim yaptırdığımız ankette daha önce 4,5 puan öndeyken, şimdi 3,5 puan öndeyiz, 3 puan öndeyiz. Niye 5,5 puan olmayalım?" dedi.

Özel'in açıklamalarının ardından SONAR'dan dikkat çeken bir anket daha geldi. CHP'nin oy oranı %36,6 olarak ölçüldü ve bu oran AKP ve MHP'nin toplam oy oranını geride bıraktı. AKP'nin oy oranı %25,1, MHP'nin ise %10,5 olarak belirlendi. İki partinin toplam oy oranı %35,6 olarak kaydedildi.

SONAR'ın bir önceki anketinde CHP'nin oy oranı %36,2, AKP'nin ise %23,8 olarak ölçülmüştü. Buna göre, CHP'nin oy oranında küçük bir düşüş görülürken, AKP'nin oy oranı arttı.

Gazeteci Şaban Sevinç, anket sonuçlarını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Sevinç, "Doğru araştırma… 2023 CB seçimlerini doğru tahmin eden 2-3 firmadan biri olan SONAR Araştırma'nın VIP üyeleri için yaptığı Eylül 2024 araştırmasında CHP, AK Parti'nin 11,5 puan önünde görünüyor" dedi. Sevinç, "CHP örgütü ve genel kamuoyunun Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu birlikteliğine açtığı kredi aynen devam ediyor. Özgür Özel’in uyguladığı politika örgüt ve kamuoyunda genel olarak destek görüyor. CHP istikrarlı bir şekilde her ay yükselmeye devam ediyor. Parti içi muhalefetin örgüt ve kamuoyunda karşılığı bulunmuyor" ifadelerini kullandı.