Ankara Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, son gelişmelere dair kapsamlı bir anket gerçekleştirdi. Bu ankette, İmamoğlu ile Erdoğan arasında olası bir Cumhurbaşkanlığı yarışı da ele alındı. İmamoğlu'nun tutuklanması, yurttaşların erken seçim taleplerini artırdı. Erken seçim söylemleri yükselirken, araştırma şirketleri seçmen tercihlerini analiz etmeye devam ediyor.

Ankara Araştırma, 4-8 Nisan tarihleri arasında 28 ilde seçmen davranışlarını inceledi ve dikkat çekici sonuçlar elde etti. Olası bir erken seçimde İmamoğlu'na oy vereceğini belirtenlerin oranı, Erdoğan'a oy vereceklerden %12.2 puan daha fazla çıktı.

Ankette, erken seçim yapılmalı mı sorusu da yer aldı. Muhalefet seçmenlerinin yanı sıra Cumhur İttifakı seçmenlerinin de erken seçim talebinde bulunduğu görüldü.

Bahçeli'nin başlattığı İmralı Süreci sonunda PKK'nın silah bırakacağına toplumun büyük bir kısmı inanmadığını ifade etti.

DEM Parti'nin iktidara mı yoksa muhalefete mi yakın olduğu sorulduğunda, Cumhur İttifakı seçmenlerinin DEM Parti'yi muhalefete yakın gördüğü ortaya çıktı.

Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Anne ve Oğlu Yan Yana Defnedildi Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Anne ve Oğlu Yan Yana Defnedildi

Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının toplum tarafından yanlış bulunduğu belirtildi. Ayrıca, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesi istenen Mahir Polat'ın serbest bırakılması konusunda toplumda geniş bir fikir birliği oluştuğu gözlemlendi.