Ekrem Açıkel, "Halkın Haberi" adlı programında, Panaroma Araştırma'nın yaptığı bir anketi ele alarak, vatandaşların ekonomik sorunlar karşısında hükümeti nasıl değerlendirdiğini tartıştı.

Yapılan ankette, katılımcıların büyük bir kısmı (%58) ekonomik sıkıntıların sorumlusu olarak hükümeti gösteriyor. Diğer yandan, %16'sı dünya çapındaki ekonomik gelişmeleri, %11'i ise Türkiye'ye yönelik dış operasyonları suçlu buldu.

Katılımcıların %42'si maddi durumlarının geçen aya kıyasla daha da zorlaştığını ifade ediyor. %31'i borçlandığını, %20'si ise ekonomik zorluk yaşamadığını belirtiyor. Yalnızca %7'si geçimini sağladıktan sonra bir miktar para biriktirebildiğini söylüyor.

Kamu tasarruf paketinin etkinliği konusunda katılımcılar ikiye bölünmüş durumda. %54'ü paketin etkili olmayacağını düşünürken, %31'i olumlu sonuçlar bekliyor.

Açıkel'in programında vurgulanan bu anket sonuçları, toplumun ekonomik durum konusundaki endişelerini ve hükümet politikalarına yönelik eleştirilerini gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber Merkezi