Gündem

SPK: Bakan Şimşek Hakkındaki Asılsız İstifa Haberleri İçin Soruşturma Başlatıldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine dair yayılan asılsız haberlerle ilgili olarak önemli bir açıklamada bulundu.

Abone Ol

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine dair yayılan asılsız haberlerle ilgili olarak önemli bir açıklamada bulundu. SPK, bu tür haberlerin Borsa yatırımcılarını yanlış yönlendirdiğini ve zarar etmelerine neden olduğunu belirterek, sorumlu sosyal medya hesapları hakkında inceleme başlattığını duyurdu.

SPK’nın yazılı açıklamasında, "Haftanın son işlem gününde sosyal medya platformlarında Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek hakkında yayılan asılsız istifa haberleri üzerinden Borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren ve bunların zarara uğramalarına sebep olan sosyal medya hesaplarıyla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Piyasa Dolandırıcılığına Karşı Sert Tedbirler

Yapılan paylaşımların bilgi tabanlı piyasa dolandırıcılığı görülüyor, "6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 'Piyasa Dolandırıcılığı' olarak 107'nci maddede işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı ile bilgi tabanlı piyasa dolandırıcılığı suçları düzenlendi. , arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir yoğunlukları veya hesap hareketleri gerçekleştirenler ile 'sermaye pazar araçlarının fiyatlarını, değerleri veya bilgilerin kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunlara yayan ve bu suretle menfaat sağlayan kişilere 3 kelime 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılacağı' yukarıda da devam etmek üzere bağlanmıştır; olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan bu maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ile bu haberler yayanlara ilişkin gerekli hukuki işlem/incelemeler başlatılmıştır" denildi.