Ekonomi

Taklit ve hileli gıdalarda yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, taklit ve hileli gıda ürünlerinin listelerinin artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilere sunulacağını açıkladı.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, taklit ve hileli gıda ürünlerinin listelerinin artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilere sunulacağını duyurdu. Bu yeni sistem, guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde yer alacak.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen "Güvenilir Gıdada Yeni Dönem" konulu basın toplantısında konuşan Yumaklı, son 1 yılda güvenilir gıdayla ilgili yaptıkları yenilikleri anlattı ve yarından itibaren başlayacakları Gıda Kamuoyu Duyuru Sistemi'ni tanıttı. Yumaklı, gıda güvenilirliğinin sağlanması için ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle çalıştıklarını belirtti.

Yumaklı, sağlıklı bitki ve hayvan üretiminin sağlıklı gıdanın temel şartı olduğunu vurguladı. Son dönemde tehlikeli kimyasalları yasakladıklarını, biyolojik mücadele desteğini artırdıklarını ve QR Kodlu Bitki Sağlık Sertifikası'nı uygulamaya koyduklarını söyledi. Ayrıca, şap aşılamasını üç katına çıkardıklarını ve kesimhanelerde kamera zorunluluğu getireceklerini belirtti.

Yeni sistemle, taklit veya tağşiş yapılan gıdalar anlık olarak elektronik ortamda paylaşılacak. Yumaklı, bu sistemin vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini kolaylaştıracağını ve firmaların marka güvenini artıracağını ifade etti.