Kültürel mirasın korunması amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde, son 45 yıl içerisinde yurtdışında bulunan toplamda 26 bin 665 tarihi eser ana vatanına döndü. Bu süreçte, çeşitli ülkelerle iş birliği yapılarak kaybolan kültürel varlıkların iade edilmesi sağlandı.

Yetkililer, bu eserlerin geri kazanımının önemine dikkat çekerek, her bir parçanın tarihsel ve kültürel değer taşıdığını belirtti. İade edilen eserler arasında farklı dönemlere ait objelerin bulunduğu ifade edildi.

Bakan Yerlikaya, Sokak Köpeği Saldırısının Ardından Aileyle İftarda Buluştu Bakan Yerlikaya, Sokak Köpeği Saldırısının Ardından Aileyle İftarda Buluştu

Bu başarı, uluslararası düzeyde yapılan müzakerelerin ve hukuki süreçlerin olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor. Kültürel mirasın korunması için atılan adımların devam edeceği bildirildi.174962 2