Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de temsil edilen partilerin neredeyse tamamının ilk dört madde konusunda mutabık olduğunu belirtti. Kurtulmuş, bu konudaki tartışmaları "zaman kaybı" olarak nitelendirdi.

MHP: Hiç kimse kendi davasının yargıcı olamaz MHP: Hiç kimse kendi davasının yargıcı olamaz

Yeni anayasa çalışmaları sürecinde ilk dört maddeyi tartışmaya açmanın gereksiz olduğunu savunan Kurtulmuş, toplumun tüm kesimlerinin görüşlerinin alınacağı bir süreç yürütüleceğini ifade etti. "Türkiye'de sadece bir ya da birkaç partinin değil, tüm toplumun anayasası olarak kabul edilebilecek bir millet sözleşmesine ihtiyaç olduğu aşikardır" dedi.

Yeni yasama dönemi öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, anayasa tartışmalarının şeffaf bir zeminde yapılmasının önemine dikkat çekti. "Partilerin görüşlerinin alınması ve sürecin açık şekilde yürütülmesinin yanında, önümüzdeki dönemde görüşü olan tüm kesimlerin görüşlerinin alınacağı bir dönemi TBMM Başkanlığı olarak kendimizi yükümlü sayıyoruz" ifadelerini kullandı.

TBMM'nin anayasa yapma yetkisi ve gücüne sahip olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Bu süreçte herkesin tartışmalarını dile getirebileceği, Türkiye'de sadece bir ya da birkaç partinin değil, tüm toplumun anayasası olarak kabul edilebilecek bir millet sözleşmesine ihtiyaç olduğu aşikardır. Tüm partilerden iyi niyetli bir yaklaşım bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber merkezi