İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Bakan Bolat, Türkiye'nin tekstil sektöründeki ihracat rakamlarının dikkat çekici bir şekilde yükseldiğini belirtti. Son iki ay içerisinde tekstil ihracatının 1 milyar 570 milyon doları geçtiğini ifade etti.

Tarım Bakan Yardımcısı Gizligider: 36 Bin 738 Üretici Don Zararına Maruz Kaldı Tarım Bakan Yardımcısı Gizligider: 36 Bin 738 Üretici Don Zararına Maruz Kaldı

Bakan, bu başarının arkasındaki nedenler arasında sektördeki yenilikçi yaklaşımlar ve uluslararası pazarlardaki talep artışını gösterdi. Ayrıca, Türk tekstil ürünlerinin kalitesinin dünya genelinde takdir edildiğine vurgu yaptı.

Bolat, hükümetin tekstil sektörüne yönelik destekleyici politikalarının da bu başarıda etkili olduğunu dile getirdi. Gelecek dönemde de bu ivmenin devam etmesi için gerekli adımların atılacağını sözlerine ekledi.176359 2-1