AKP Genel Başkanvekili Efkan Âlâ, PKK'nın kendini feshetmesi ve tüm grupların silahları bırakmasına yönelik çağrısından hemen sonra yaptığı açıklamada, sonuca odaklanacaklarını söyledi.

Dervişoğlu'ndan Kritik Uyarı: Teröristler Hür Kalabilir Dervişoğlu'ndan Kritik Uyarı: Teröristler Hür Kalabilir

A Haber'de katıldığı canlı yayında, DEM Parti tarafından okunan Öcalan'ın çağrısı hakkında konuşan Âlâ, "Çağrının özü silahların bırakılması ve terör örgütünün kendisini feshetmesidir. Biz sonuca bakarız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, terör örgütünün bu çağrıyı değerlendirip silah bırakması ve kendisini feshetmesi durumunda Türkiye'nin prangalarından kurtulmuş olacağını belirtti.

AKP hükümetleri döneminde terörle mücadelede önemli başarılar elde edildiğini ve Türkiye'nin terörsüz bir geleceğe ulaşacağını vurguladı.