Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ticaret ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Gültepe, iki ülke arasında mevcut olan ticaret hacminin artırılması için büyük bir potansiyele sahip olduklarını ifade etti.

Gültepe, Türkiye'nin ihracatını artırmak amacıyla çeşitli stratejiler geliştirdiklerini ve bu bağlamda ABD ile olan ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Gültepe, işbirliklerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

İzmir Su Fiyatlarına Yeni Zam Kararı İzmir Su Fiyatlarına Yeni Zam Kararı

Ayrıca, TİM Başkanı, Türk ürünlerinin Amerikan pazarında daha fazla yer bulması için gerekli adımların atılacağını da sözlerine ekledi. Bu doğrultuda hem devlet hem de özel sektör işbirliğinin önemine değindi.193123 2-1