Topraktan Bedene Can Veren Allah. . !

Abone Ol

 "Ey insanlar! Eğer baas edilmekten (tekrar diriltilmekten) şüphe içinde iseniz... Oysa muhakkak ki Biz sizi, size beyan edelim (açıklayalım) diye (önce) “TOPRAK” tan (inorganik ve organik maddelerden), sonra bir NUTFE'den (bir damladan), sonra bir ALAKA'dan (rahim duvarına bir noktadan bağlı duran EMBRİYO'dan), sonra şekillendirilmiş ve şekillendirilmemiş (bir çiğnemlik et görünümünde) MUDGA'dan yarattık. Ve (sizi), dilediğimiz süreye kadar rahimlerde tutarız. Sonra sizi, ergenlik çağına ulaşmak üzere bebek olarak çıkarırız." (Hacc Suresi - Ayet 5)

Ey İnsanlar! Eğer diriliş konusunda şüphede iseniz, ölülerin diriltilmesi meselesi hakkında şüphe ediyorsanız, etmeyin. Çünkü bu konuda şüpheye mahal yoktur. Çünkü O' gerek nefislerinizde ve gerek çevrenizde sürekli varlığının delillerini gördüğünüz bir gerçektir.

Her şeyden önce nefsinize, kendi vücudunuza bakın. Şüphesiz biz sizi önce bir “TOPRAK” tan yarattık. Ölüyü diriltmek, hayatı olmayan bir şeye hayat vermek demek olduğuna göre, cansız “TOPRAK” tan bir canlıyı yaratmak, bir ölüyü diriltmekten daha fazla bir gücün olmasını gerektirdiğinde hiç şüphe yoktur.

Sonra sizi bir NUTFE'den, bir meniden, daha doğrusu menideki tohumdan, sonra bir ALAKA'dan, yani erkeğin spermasının kadının yumurtacığını aşıladıktan sonra bir kan pıhtısı şeklinde görünen bir maddeden, sonra yapısı belli belirsiz bir çiğnemlik bir et parçasından yarattık.

Sizi o kan pıhtısından meydana gelmiş, yaratılışı kısmen belirmiş kısmen de belirmemiş bir çiğnemlik etten MUDGA'dan yarattık ki, size bunu açıklayıp bildirelim diye. Yani şüpheye düşmemeniz için, size kudretimizin varlığını gösteren delilleri açıklayıp ortaya koymak istedik.

Bir tekamül zinciri içerisinde her biri kendisine mahsus bir hayat şeklini ifade eden, her mertebesinde bir çeşit diriltme olayını içeren şu tedriç kanunu içerisinde meydana gelen yaradılışın merhalelerini göz önünde bulunduran, o yaratıcı kudretin ölüleri tekrar diriltebileceği hususunda nasıl şüpheye düşebiliriz?

Yazımız girizgahında ki Kur'an ayetinin (Hacc Suresi - Ayet 5) olağanüstü, muhteşem, harikulâde, misline ve benzerine takat getirilip güç yetirilemeyecek içeriğine, muhtevasına, hitabetine, belagatına, fesahatına bakarmısınız. İnsanı nasıl da kuşatıyor, sarsıyor ve derin bir düşünce denizine daldırıyor.

Bu Kur'an ayeti indiğinde… ortada daha ne Biyoloji Bilimi, ne Genetik Bilgisi, ne Genom Mühendisliği ne İnsan Genom Projeleri ne de amfilerinde Anatomi derslerinin verildiği bilim üniversiteleri var.

Çünkü Kalıtım (genetik) Biliminin babası  Avusturyalı bilim adamı ve rahip Mendel (1882 - 1822) daha  dünyaya gelmiş değil. Üstelik  canlıların yaşayan en küçük birimi Hücre ise henüz keşfedilmemiş, çünkü Hücre ilk defa 1665 yılında Robert Hooke tarafından keşfedildi.

Anne karnındaki bir bebeğin Ultrasonografi yöntemiyle incelenebilen Ultrason cihazı da daha ortada yok, oda 1950 yılını ve Dr. Ian Donald'ı bekliyor. Mikroskop bulunmamış, oda 1590 yılını ve Hollandalı Zacharias Janssen'i bekliyordu.

Canlılarda yönetici bir molekül ve bilgi bankası olan DNA' ise kendisini keşfetmesi için 19 uncu yüzyılın sonunu ve İsviçreli bilim adamı Dr Johannes Friedrich Miescher'i bekliyordu. 

Oysa ki, bu Kur'an Ayeti (Hacc Suresi - Ayet 5) bize, tam 1400 yıl önce...

Anne karnında ki bebeğin oluşumunu NUTFE'den, ALAKA'ya oradan CENİN'e ve MUDGA'ya dönüşümünün muhteşem insicamını akıllara durgunluk verecek ve hayranlık uyandıracak bir şekilde aşama aşama anlatmaktadır.

İşte enfüste  (insanın iç dünyası ve ruh âlemi) meydana gelen bütün bu değişiklikler, her dilediğini yapmaya muktedir olan yüce yaratıcının, öldükten sonra insanı tekrar diriltebilecek bir güç ve iradeye sahip olduğunu gösteren apaçık delillerdir.

"O, kesinlikle hak ilâh olan Allah'tır. Mülkün sahibi ve tek hâkimidir. Her türlü noksanlıktan, ayıptan münezzeh, en büyük kutsaldır. Âfetten, kederden, dertten, zevalden uzak, bütün varlıkların selâmet kaynağıdır. İman, emniyet ve güven veren, güvenilen bir varlıktır. Görüp gözeten, koruyan, hakkı belirleyen ölçüyü koyan ve murakabe edendir. Kudret sahibi, hükümran ve üstündür. Dilediği icraatı yapan, gücüne karşı konulmayandır. Büyüklük, ululuk ve azamet sahibidir. Allah, ilâhlığında, otoritesinde, mülkünde, tasarruflarında, Allah'a ortak koşan müşriklerin ortak koştukları şeylerden münezzehtir." (Haşr Suresi - Ayet 23)

“TOPRAKTAN BEDENE CAN VEREN ALLAH”IN (CC) ŞANI NE YÜCEDİR…