Gündem

Trafik Denetimlerinde 2,8 Milyon Araç Kontrolden Geçti

Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 10-17 Ekim 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği denetimlere dair verileri paylaştı.

Loading...

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 10-17 Ekim 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği denetimlere dair verileri paylaştı. Bakan Yerlikaya, trafik güvenliği ve kural ihlalleriyle mücadele kapsamında yürütülen sıkı denetimlerin devam ettiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, söz konusu tarihler arasında 2 milyon 855 bin 748 araç denetlendi. Yapılan denetimlerde, çeşitli kural ihlalleri tespit edilerek çok sayıda sürücüye işlem yapıldı. Mevzuata aykırı olarak çakar kullanımı yapan 361 sürücüye ceza kesildi. Trafikte hız sınırını aşan 137 bin 864, periyodik araç muayenesini yaptırmayan 29 bin 374, emniyet kemeri takmayan 23 bin 624 sürücü tespit edilerek cezalandırıldı.

Bunun yanı sıra, ehliyetsiz araç kullanan 19 bin 103 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 815 sürücüye de işlem yapıldı. Toplamda, 515 bin 232 sürücüye veya araca ceza kesildiği duyuruldu.

Yerlikaya ayrıca, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları aracılığıyla yapılan izlemelerle trafik kural ihlallerinin tespit edildiğini belirtti. Bu kapsamda, özellikle kırmızı ışık ihlalleri, kavşaklarda geçiş önceliği ihlalleri, emniyet kemeri kullanımı, kask takma zorunluluğu ve cep telefonu kullanımı gibi kuralların sıkı şekilde denetlendiği vurgulandı.

Yerlikaya, açıklamasının sonunda, trafik kural ihlallerinin ve kazaların önlenmesi hedefi doğrultusunda yapılan denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirterek, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil," sözleriyle vatandaşlara trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu.