Kayıp Narin bulundu mu? Narin’i arayan ekipler ihbar üzerine harekete geçti Kayıp Narin bulundu mu? Narin’i arayan ekipler ihbar üzerine harekete geçti

Türkiye'deki sürücüler için önemli bir trafik düzenlemesi olacağı belirtildi. 2024 yılı itibarıyla, İçişleri Bakanlığı'nın trafik güvenliğini artırma ve akışını iyileştirme hedefi doğrultusunda, hız limitleri üzerindeki yeni düzenlemeler yürürlüğe gireceği söylenildi.

Daha önce yapılan düzenlemelerle Edirne-İstanbul ve İstanbul-Ankara otoyollarında hız limitleri 120 km/s'den 130 km/s'ye çıkarılmıştı. Yeni düzenlemeler, yol koşullarına göre değişken hız limitleri getirecek ve şehir içi hız sınırlarıyla ilgili kararlar bayram sonrasında açıklanacağı belirtildi.

2022 yılında başlatılan bir önceki düzenlemeyle, Edirne-İstanbul, İstanbul-Ankara, Niğde-Mersin-Şanlıurfa ve Çeşme-İzmir-Aydın otoyollarında hız sınırları 130 km/s'ye yükseltilmiş, Kuzey Marmara, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir/Menemen-Çandarlı ve Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 km/s'ye çıkarılmıştı.

Yeni otoyolların devreye girmesiyle birlikte hız sınırlarının gözden geçirilmesi gündemde. İçişleri Bakanlığı, her yol için özelleştirilmiş hız limitlerinin belirleneceğini duyurdu. Şehir içi hız sınırlarıyla ilgili çalışmalar devam ederken, bayram tatilinin ardından bu konuda nihai kararların verilmesi beklendiği ifade edildi.

Kaynak: Haber merkezi