Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "züppe" ifadesini kullandığı için AKP’liler tarafından eleştirilmiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Özkan, Gazete Pencere'den Yavuz Oğhan’a yaptığı açıklamada, kullandığı ifadelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemleriyle aynı olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Özkan, Erdoğan'ın "Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı" şeklindeki sözlerine atıfta bulunarak, "Ben farklı bir şey söylemedim, onun söylediğini söylüyorum, ‘Gösteriş müptelası, elitist', züppe demek” dedi. 

'HAYATIM BOYUNCA UNUTMAYACAĞIM'

CHP’li milletvekili, kendisine küfür eden AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı hakkında da konuştu. Özkan, bu olayın kendisini derinden üzdüğünü belirterek, "İçim nasıl kan ağlıyor bilemezsiniz. Hayatım boyunca unutmayacağım. Onunla mutlaka konuşacağız" dedi.

Ümit Özdağ, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin formülünü açıkladı Ümit Özdağ, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin formülünü açıkladı

Tuncay Özkan, hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili endişe duymadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

 “Züppe hakaret değil. Soruşturmadan bir yere gitmez, giderse de gider, biz alışığız” diyen Özkan, CHP Genel Merkezi’nden bu konuda herhangi bir eleştiri almadığını ve yönetimle de henüz bir görüşme gerçekleştirmediğini ifade etti. Özkan, "Ankara’da değilim, dönünce konuşuruz, bir problem olacağını zannetmiyorum" 

Editör: Habererk Haber Merkezi