Türk basketbolcu Kemal Canbolat, Lübnan'da yaşadığı gözaltı sürecini anlattı. Canbolat, Suriye Basketbol Ligi takımlarından Al Wahda Damascus'ta forma giyiyor ve sık sık sosyal medyada paylaştığı videolarla gündeme geldi. Ancak bu kez, Lübnan'a yaptığı bir seyahat sırasında beklenmedik bir olayla karşılaştı.

Bakan Uraloğlu cevapladı: Türkiye'de çağrı cihazları patlar mı? Bakan Uraloğlu cevapladı: Türkiye'de çağrı cihazları patlar mı?

Kemal Canbolat, Lübnan'a vardığında havalimanında gözaltına alındı. Gözaltına alınma sebebi ise oldukça ilginçti. Canbolat, "Gözaltına alınma sebebim adım. Suriye ve Lübnan’da Dürzilerin eski liderinin adı da Kemal Canbolat'mış ve Dürziler reenkarnasyona inanıyorlar" dedi.

Dürziler kimdir?

Dürziler, 11. yüzyılda İslamiyet'in Şiilik mezhebinin İsmailiyye kolundan köken alarak ortaya çıkan bir dini inanç topluluğudur. Dürziler, ruhun bir bedenden başka bir bedene geçmesi anlamına gelen reenkarnasyona inanırlar. Bu inanç, onların eski liderlerinin ruhunun yeniden doğduğuna inanmalarına neden olabilir.

Kaynak: Haber merkezi