Uluslararası Balkan Federasyonu tarafından ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edilen ’Evlad-ı Fatihan Fermanı’ Ödülü’nün 5’incisi, sahibini buldu.
 

Whatsapp Image 2024 09 14 At 12.13.26 (3)
Tamer Atalay’a Evlad-ı Fatihan Fermanı Odülü!
Tam İsabet!
Uluslararası Balkan Federasyonu tarafından ilki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edilen ve bugüne kadar hizmetleri ile 4 önemli kişinin layık görüldüğü ‘’Evlad-ı Fatihan Fermanı’na bu kez de Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Atalay layık görüldü.
22 ülke, ve 23’ün üzerinde azınlıkların yaşadığı dünya coğrafyasında yaşayan ve nüfusu 250 milyon ve üzerinde olan türkün arasında 5’inci ‘’Önemli Kişi’’ ödülüne kavuştu!
Kalabalık bir heyetle Romanya Bükreş’e gelen Uluslararası Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler ve yönetim Kurulu üyeleri, oda yönetimi tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.

Whatsapp Image 2024 09 14 At 12.13.29
Aynı zamanda Ak Parti İzmir İl Başkan yardımcısı da olan Balkanlar Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler, ‘’Dost ve kardeş ülke Romanya’nın güzide şehri başkent Bükreş’ten hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Türk vatandaşlarına 1. Sınıf vatandaş muamelesi yapan ve burada yaşayan türklerin ‘’İkinci Vatanım’’ dediği Romanya’da 1995 yılından günümüze dek, dönemin Romanya Cumhurbaşkanı sn. Ion İliescu ile Türkiye Cumhuriyeti’nin eski Cumhurbaşkanı merhum sn. Süleyman Demirel’in onursal başkanlığı ile kurulduğunu bildiğimiz Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odasında sizlerle beraber olmaktan mutluluk ve kıvanç duymaktayım’’ sözleriyle konuşmasına başladı.

Whatsapp Image 2024 09 14 At 12.13.28 (1)
Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler, ‘’Çok heyecanlı ama aynı zamanda da bu ödülü RTTO Başkanı sn. Tamer Atalay’a verecek olmamızdan dolayı da çok büyük bir gurur duymaktayız’’dedi. Federasyon Başkanı Ekrem Selimler, ‘’Kuşkusuz hiç bir başarı tesadüf değildir’’ hatırlatmasında bulunarak sürdürdüğü konuşmasında, ‘’Başkan sn. Tamer Atalay’ın çalışmalarını uzun zamandır takdirle izlemekteyiz. Türk iş dünyasıyla, türk iş adamlarımız ve Evlad-ı Fatihan dediğimiz soydaşlarımızla sağladığı güçlü ilişkiler ve katkıları takdire şayandır. Türkiye’den gelen işadamlarımızın sıcak evi ve merkez adresleri olan Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Romanya hükümeti Bakanlar Kurulu kararıyla da resmi olarak tanınan ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olması vesilesiyle de göğsümüz daha da kabarmış, duyduğumuz gurur daha da pekişmiştir’’ dedi.
Başkan Selimler sözlerine şöyle devam etti.

Putin'den dünya savaşı çıkartacak tehditler Putin'den dünya savaşı çıkartacak tehditler

Whatsapp Image 2024 09 14 At 12.13.27 (1)
 
Burdayız çünkü bu oda, 
kuruluşundan bu yana Atatürkçü çizgisinden ödün vermeden ‘’Romanya’da da İzindeyiz’’ şiarıyla Romanya’daki türk iş dünyasına rehberlik edip, iş adamlarımızın yatırımları ve ikili ilişkileri düzeyinde takdire şayan katkılar ve çalışmalar yapmıştır, yapmaya devam ediyor.
Burdayız çünkü bu oda,
Uluslararası anlaşmalarda unutulan ve balkanlarda ki en son türk toprağı olan Tuna’nın ortasındaki Adakale, Çavuşescu’nun ‘’Demir Kazık Barajı’’ projesine kadar çok uzun bir süre Türkiye’nin bir nahiye müdürü idaresinde yönetilmişti. Barajın yapılmasıyla birlikte sular altında kalan tarihi Adakale için romen hükümeti bu kez bir jest yaparak Adakale’nin sur duvarlarını, şifa dağıtan Miskin baba Türbesini ve değerli objelerini Şimyan Adası’na taşımıştır. Bu oda, Ukid ve TİKA yetkililerinin ortak toplantısında bu konuya değinmiş, Adakale’nin türk mirasına ve değerlerine layık bir şekilde koruma altına alınmasınıi restore edilmesini, güzelleştirilmesini belirtmişse de maalesef şu ana kadar bir sonuş alınamadığı gibi Adakale bugün yılanların-çıyanların ve ne idüğü belli olmayan otların boy gösterdiği ıssız ve kaderine terkedilmiş bir vaziyettedir. İşte bu oda bu gerçekleri ortaya çıkarmış ve TV belgeseli yaptırarak Türk Dünyasının dikkatine sunmuştur.
Burdayız çünkü bu oda,

Whatsapp Image 2024 09 14 At 12.13.27 (2)
Geçmiş dönemlerde Moldovyalı sığ düşünceli bir sözde din adamının Hz. Kuran-ı Kerim’i Kara Kuran adıyla bilerek yanlış tefsir edip islamiyete karşı kara propaganda başlatmasına karşın Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay ve dönemin Azerbaycan Bükreş Büyükelçisi Dr. Eldar Hasanov ile birlikte bu kez, bilim adamlarını bir araya getirip Hz. Kuran-ı Kerimi romenceye çevriltip Kuran-ı Kerimin barış-dostluk-paylaşım ve adil bir din olduğu gerçeğinin insanlar tarafından doğru anlaşılmasını sağlamıştır.
Burdayız çünkü bu oda,
Asırlardır kayıp olan ve günümüze kadar gizliliğini muhafaza eden Hun İmparatoru Atilla’nın kayıp mezarının araştırmalar sonucunda derlenen bilgiler ışığında Moldova Nou kasabası karşısındaki Yasak Ada’da belgesel çektirilip böylece romen ve türk geçmiş tarihi araştırmacılarına ve arkeologlarına hedef verilmiştir.  
Burdayız çünkü bu oda,

Whatsapp Image 2024 09 14 At 12.13.28 (2)
Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köstence şehrinde bulunan ve Osmanlı zamanından kalma bir Cami’imizi ibadet yeri iken bir gece kulübüne dönüştürüldüğünü tesbit etmesi üzerine yetkilileri harekete geçirmiş ve Cami, tarihi eserler kategorine kavuşturularak koruma altına aldırmıştır.
Burdayız çünkü bu oda,
Türkiyede o zamanlar yaşayan romen kriptoların Atatürk hakkında yaptıkları çalışmaları kapsayan ‘’Atatürk’ün Hayatı’’ adlı çalışmanın içeriğini öğrenmek için Türkolog Mustafa Mehmet ve gazetecț Celal Demirbilek ile beraber romen arşivleri araştırılmış ve bu önemli bilgiler derlenerek romenlerın gözünde Atatürk’ün Hayatını Hürriyet gazetesinde yayınlanmasını sağlamıştır.

Whatsapp Image 2024 09 14 At 12.13.29 (2)-1
Burdayız çünkü bu oda,
Bazı kesimlerce yıllarca ateist ve inançsız olarak bilinen Milli Şair-Yazar Nazım Hikmet’in, Bükreş Ziyaret anıları çerçevesinde rahmetle andığımız değerli Türkolog Mustafa Mehmet’in anlatımıyla Nazım Hikmet’in bir Kadir gecesinde camiye gidip ibadet ettikten sonra soydaşlarla sohbet yaptığı sırada kalp spazmı geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldığını ve burada yaşadığı anıları kapsayan bir belgesel çektirmiştir.

Whatsapp Image 2024 09 14 At 12.13.29-1
Burdayız çünkü bu oda,
Romanya’da dünya lideri olarak Fransız devlet başkanı Charles De Gaulle dışında bir başka anıt yoktu. Bu oda, dönemin Bükreş Büyükelçisi Volkan Bozkır ile beraber yine o dönemin büyükşehir belediye başkanı Viorel Liz’e bir ziyaret düzenleyerek ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün ve alanının oluşturulmasını arz ve talep etmiştir, bunun üzerine de başkan Viorel Liz bu teklifi onaylamış ve eski Cumhurbaşkanı Emil Constantinescu’ya durumu ileterek OLUR imzasını almıştır. De Gaulle’den sonra Romanya’da anıtı oluşturulan ikinci dünya lideri Atatürk’tür. Dolayısıyla bu oda sayesinde şuan Atatürk Büstü ve anıtı Bükreş’in en merkezi yerinde yetkililerin ve türk toplumunun bayramları ve kutlamaları yaptığı bir alan haline getirilmiştir. Bunu, Azerbaycan Bükreş eski Büyükelçisi sn. Dr. Eldar Hasanov’un teşebbüsleri, çabaları ve çalışmalarıyla beraber Romanya’da oluşturulan 3. Dünya lideri olarak Azerbaycan’ın efsanevi lideri Haydar Aliyev büstü ve parkı takip etmiştir.


Burdayız çünkü bu oda,
Romanya devleti, hükümeti ve romen toplumunun Türkiye ve türk dünyasına bakış açısının pozitif olduğunu, türklerin inançlarını, gelenek ve göreneklerini kültürünü rahat ve özgürce yaşayabilmelerini sağladığını her fırsatta, her toplantı ve seminerlerde dile getirmiş ve romen hükümeti ve toplumuna minnetarlığını ve duyduğu saygıyı vurgulamıştır.
Burdayız çünkü bu oda,
Başkan sn. Tamer Atalay’a Azerbaycan Uluslararası İlimler Akademisi tarafından türk dünyasına yapmış olduğu değerli hizmetleriyle ‘’Türk Dünyasına Hizmet Ödülü’’ yanında bir de ‘’Doktor’’ ünvanı verilmiştir.
Burdayız çünkü bu oda,
Varlığıyla onur, türk iş dünyasına ve türk toplumuna sağladığı katkı ve desteklerle onur duyduğumuz sn. Tamer Atalay’ı Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurulduğu yıldan bu güne kadar başkan ve bir lider olarak seçmiş ve baştacı yapmıştır. Huzurlarınızda bu çalışmalarından dolayı liderliğini başkan sn. Tamer Atalay’ın yaptığı bu odanın tüm yönetim kurulu üyelerini va çalışanlarını yürekten kutluyorum.

Whatsapp Image 2024 09 14 At 12.13.30
Saygıdeğer misafirler
Uluslararası balkan Federasyonu tarafından ilki sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edilen ve bu güne kadar hizmetleri ile 4 önemli kişinin layık görüldüğü EVLAD-I FATİHAN FERMANINA bu kez de balkan coğrafyasında geçmiş tarih ve kültürümüze ve inancımıza yapmış olduğu çok değerli hizmetleri ile Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odamızın Yönetim Kurulu Başkanı sayın TAMER ATALAY layık görülmüştür. Hayırlara Vesile olsun, Kutlu Olsun’’
Alkış ve sıcak duygu atmosferinde geçen ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay ise, ‘’Bu ödülü ailem olarak kabul ettiğim tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına alıyorum’’ dedi. ‘’Türk dünyasının bir evladı, bir neferi olarak dostlarımla beraber her zaman zinde ve Atatürk’ün izinde olmaya, türk iş dünyasına hizmet vermeye, soydaşlarımızla beraber ilişkileri sürdürmeye ve romen iş dünyasına da Türkiye için ayna ve köprü görevini sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu ödüle layık gördüğünüz içinde çok teşekkür ediyorum. Bu ödül, bu güne kadar aldığımız yüzlerce ödülün arasında ama en önlerinde bir yerde yerini alacaktır’’ diyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Eski Adalet Bakanı ve Tahkim Derneği Başkanı Dr. Av. Tudor Chiuariu, Romanya Ulusal Avukatlar Birliği Üyesi, Av. Cezar Teodorescu, General Dr. HJC. Bartolomeu Constantin Savoiu, eski futbolcu ve Romanya Profesyönel Futbol Ligi Başkanı George ‘’Gino’’Iorgulescu, Aile Gençlik ve Fırsat Eşitliği Bakanlığı (Dışişleri Bakanlığı) Costin-Handea D. Anca-Minodora, Vatandaşlık Otoritesi Başkan Yardımcısı Florescu Ciprian Adrian, Ulusal kadın Girişimciliği Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Munteanu Nicoleta, Prahova İlçe Meclis Üyesi papuc Rodica, eski Senator Gheorghiu Luminita, girişimci Bratu Simona yetkili türk ve romen işadamları ile soydaşlarımızın da ilgi gösterip katıldığı ödül töreninde türk mutfağı eksik olmadı. Keman grubunun birbirinden güzel klasik eserleri dinletisi eşliğinde türk mutfağından seçkiler sunuldu. Nezih ve hoş bir ortamda gerçekleşen ödül töreni daha sonra fotoğraf çekimi seromonisiyle sürdü.
Uluslararası Balkan dernekleri Federasyonu yönetim kurulu kararları ile daha önce bu ödülü alanlar şöyle sıralandı.
1.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, 
2.Mercedes Almanya-Stutgart 
Ceo’su Necdet NİFLİOĞLU,
3.Eski Bursa Büyük şehir belediye başkanı, Recep ALTEPE,
4.Eski Galatasaray futbolcusu ve Teknik Direktörü, Hamza HAMZAOĞLU,
5. Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı sayın Tamer ATALAY

Editör: Habererk Com