Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 12 yılın ardından ilk kez Türkiye'yi ziyaret etmesine ilişkin olarak, "Türkiye’nin, Tahrir ayaklanması ve devam eden süreçte Mısır politikasıyla ilgili olarak yaşadığı şeyin adı yenilgidir" ifadelerini kullandı.

İsmail Kılıçarslan, “Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi” başlıklı yazısında, Erdoğan'ın Gazze için daha çok inisiyatif kullanabilmenin yolunu aramak için Sisi ile görüşmek zorunda kaldığını belirterek, ziyareti eleştiren kendi çevresinden bazı kesimlere de tepki gösterdi.

İşsizlik ve sanayi üretiminde çelişkili veriler İşsizlik ve sanayi üretiminde çelişkili veriler

Kılıçarslan, şunları yazdı:

"Siyonist güçler, Gazze’de bir soykırıma başladılar. Bu durum, Lübnan, Suriye, Irak, Ürdün, Mısır, Katar ve Türkiye gibi ülkeleri 'birinci derece riskli' hale getirdi. Hem bu riski ortadan kaldırmak, hem de Gazze için daha çok inisiyatif kullanabilmenin yolunu aramak için doğal olarak 'bir araya gelmek' gerekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diktatör Sisi arasındaki görüşmenin bu bağlamda olduğunu ve 'olmak zorunda olduğunu' anlamamak için kör olmak gerekir.

Bir yandan kendi basit, kişisel çıkarlarını, bir yandan 'kimse benim kıymetimi bilmiyor' şikayetlerini 'Müslümanların derdiyle dertlenmek' gibi süslü bir ambalaja saran bu kişiler, hepimiz için 'çok zahmetli' hale geldiler."

Kaynak: Haber merkezi