Spor

Türkiye Rekoru için denize açıldılar

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Gücü Takımı, Türkiye Yelken Federasyonu'nun rekorunu kırmak için Artvin Hopa'dan yola çıktı.

Abone Ol

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Gücü Takımı, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Rekoru’nu kırmak için Artvin Hopa’dan denize açıldı. Ekip, ‘DHO Civarina’ isimli 11 metre 80 santimetre uzunluğundaki yelkenliyle bin 600 mil yol alarak rekor denemesi gerçekleştirecek.

8 kişilik mürettebat, subay, astsubay ve askeri öğrencilerden oluşuyor. Ekip, Sinop, İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı, Marmaris Knidos Feneri ve Kıbrıs Zafer Kayalıkları gibi önemli noktaları içeren bir rota izleyecek ve Hatay’da yolculuğunu noktalayacak. Daha önceki 10 gün 2 saat 44 dakikalık rekor süresini geçmeyi hedefleyen ekip, rüzgara yelken açtı. Federasyon gözetiminde motorları mühürlenen ekip, Sahil Güvenlik Ekipleri'nin botlarının kornaları ve dumanları eşliğinde denize açıldı.

Deniz Harp Okulu Askeri Eğitim Başkanı Öğretmen Albay Murat Yavuzcan, rekor denemesi öncesi yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen TSK Spor Gücü yat takımı olarak buradayız. Deniz Kuvvetleri ve Milli Savunma Üniversitesi’nden toplam 8 kişiyle bu etkinlikte yer alıyoruz. Bin 600 deniz mili ve 4 deniz ile 2 boğazı geçerek Türkiye rekorunu kırmayı hedefliyoruz. Hava, deniz ve doğa şartlarıyla mücadele edeceğiz. Denizciliğin en köklü birimlerinden Deniz Kuvvetlerimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerini en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Albay Yavuzcan, hedeflerinin mevcut rekor süresinden daha önce turu tamamlamak olduğunu belirtti: “Bin 600 deniz millik ve yaklaşık 11 metre 80 santim boyundaki tekneyle her türlü hava koşulunda mücadele vereceğiz. 10 gün civarında olan mevcut rekoru daha erken bir sürede geçmek için çaba göstereceğiz. Doğal etkenler her zaman etkili olabilir, ancak denizcilik bilgimizi kullanarak zorlukların üstesinden geleceğiz. Yemeğimizi ve içeceğimizi önceden planlayarak stokladık ve kazasız belasız bir şekilde 10 günün altında tamamlamayı amaçlıyoruz. Türkiye Yelken Federasyonu tarafından motorlarımız mühürlenecek ve varışta tekrar kontrol edilecek. Kesinlikle dışarıdan destek almadan sadece yelken gücüyle bu denemeyi yapacağız.”