TKH içerisindeki bir muhalif grubun, partiden ayrıldıkları halde partiye ait bazı malzemeleri geri vermediği iddia edildi. Bu durum üzerine, TKH Genel Başkanı'nın da içinde bulunduğu bir grup, ellerinde sopa ile Bakırköy'deki parti binasına girdi.

Türkiye Komünist Partisi'nin 2014 yılında ikiye bölünmesinin ardından, bir süre Komünist Parti (KP) ve Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) olarak faaliyet gösteren iki grup ortaya çıktı. HTKP'den ayrılan bir grup daha sonra TKH'yi kurdu. Sosyalist solun uzun yıllardır tartıştığı bölünme sorunu, TKH gibi iki kez bölünmüş bir yapıyı da etkiledi. TKH içinde "Türkiye Komünist Hareketi-Atılım" adını kullanan ve Genel Merkez'e muhalif olan bir grup, partinin dördüncü kongresinin yapılmasını talep ediyor. Ancak Genel Merkez, bu grubun partiden ihraç edildiğini ve hala parti adını ve logosunu kullandığını iddia ediyor.

MHP lideri Bahçeli partisinin MYK üyesine cip hediye etti MHP lideri Bahçeli partisinin MYK üyesine cip hediye etti

"Türkiye Komünist Hareketi-Atılım" adlı bir sosyal medya hesabı, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek'in de aralarında olduğu yaklaşık 20 kişilik bir grubun, muhaliflerin kontrolündeki TKH Bakırköy İlçe Başkanlığı'na zorla girdiğini gösteren videolar yayınladı. Videolarda, bir muhalifin parti yöneticileriyle kapıyı açmaları konusunda tartıştığı ve "Erkan Abi" olarak hitap edilen bir kişinin, "Birinizin kılına bile dokunmayacağız. Size 5 saniye veriyorum. Ya kapıyı açarsınız ya da direndiğiniz için bedelini ödersiniz" dediği duyuluyor.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve beraberindeki grubun, parti binasından çıkarken tabela ve diğer bazı malzemeleri aldıkları görülüyor. TKH-Atılım hesabı, parti üyelerinin darp edilerek dışarı çıkarıldığını iddia ediyor. Ancak TKH Genel Merkezi, herhangi bir şiddet uygulanmadığını savunuyor ve şu açıklamayı yapıyor: "Parti binasında ihraç edilmiş kişilerin olduğu görülmüş, ancak herhangi bir şiddet uygulanmamıştır. Partimizin yayınları ve parti tabelası başta olmak üzere ilgili tüm malzemeler alınarak TKH İstanbul İl Başkanlığı'na ulaştırılmıştır."

Genel Merkez, yoksulluk ve zamlara karşı ses yükseltme çağrısıyla bir eylem gerçekleştirdiğini duyurdu.

Kaynak: serbestiyet.com