Ekonomi

Türkiye'de Ne Oluyor? Borsa Neden Düşüyor?

Cemal Enginyurt: Borsa İstanbul "soygun çetesi"nin elinde, insanların emeklerinin haksız bir şekilde ellerinden alındığı bir müessese haline gelmiştir.

Loading...

Abone Ol

Cemal Enginyurt, borsa ile ilgili sert açıklamalarda bulunarak Borsa İstanbul'u "soygun çetesi" nin ellerinde,  insanların emeklerinin haksız bir şekilde çalındığını söyledi.

Borsada soygun son hızıyla devam ediyor. Borsa, şirketlere faizsiz kaynak demek. Borsa, bir ülkede ekonominin ne noktaya geldiğinin en önemli göstergesi demek. Borsa İstanbul, maalesef bir soygun çetesinin elinde, insanların emeklerinin, kazançlarının, birikimlerinin ellerinden haksız bir şekilde hırsızlık yoluyla alındığı bir müesseseye dönüşmüştür.  
Üç kredi kuruluşunun notumuzu yükseltmesine rağmen borsa hala düşüyor. Borsa, Mehmet Şimşek’in "vergi alacağım" dediği günden itibaren hala düşüyor. Borsada bir masa, bir kasa, bir telefondan başka varlıkları olmayan şirketler SPK tarafından halka arz ediliyor. Halka arz edilen şirketlerin değeri %100 düşüyor. Türkiye’de ne oluyor da borsa düşüyor?

8 milyon insanın hisse senedi yoluyla borsada olduğu bir ülkede, aileleriyle beraber en az 25 milyon insanın emeğinin olduğu yerde emek hırsızlığı yapılıyor. Milletvekili olarak bunu gündeme getirmem sizi rahatsız mı ediyor?

Ben SPK’ya, Maliye Bakanlığı’na sesleniyorum: Ne oluyor Türkiye’de? Bilmediğimiz bir şeyler mi var?