İstanbul Havalimanı’ndan Rekor Yolcu Sayısı Açıklandı İstanbul Havalimanı’ndan Rekor Yolcu Sayısı Açıklandı

Türkiye’nin önde gelen süt markalarından biri olan Kay Süt iflas sürecine girdi. Konkordato talep eden şirket, icradan satılacak. 1970'li yıllarda temelleri atılan Kay Süt, kurucusu Kemal Ayhan'ın vefatının ardından el değiştirmiş ve yeni sahibi Ankara merkezli Yıldızlar SSS Holding olmuştu.

Ancak bu el değişikliğinden sonra şirket, mali sıkıntılar yaşamaya başladı ve iflas sürecine girdi. Konkordato talebinin ardından Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde bulunan fabrikanın icradan satışı gündeme geldi.

Kay1

668 Milyon Liralık Bedel

Garanti Bankası, alacaklı konumunda. Banka, Mar Tüketim Maddeleri AŞ’ye ait görünen Kay Süt fabrikasının icradan satışını talep etti. Balıkesir 4. İcra Müdürlüğü’nün satış dosyasına göre, tesis 34 bin 432 metrekare alan üzerine kurulu ve belirlenen bedel 668 milyon TL. Kay Süt'ün icradan satış ihalesi 16 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Otel Arazisi de İcradan Satılacak

İddialara göre, son yıllarda özelleştirme ihalelerinde aldığı tesislerle dikkat çeken Yıldızlar SSS Holding’e ait İzmir Çeşme’deki değerli bir arazinin de icradan satışı talep edildi. Halk Bankası, otel arazisinin satışını istedi ve belirlenen bedel 417 milyon TL olarak açıklandı. Bu arazinin satış ihalesi ise 8 Temmuz’da yapılacak.

Editör: Habererk Com