Ankara'daki Türk Havacılık ve Sanayii AŞ'ye ait uçak fabrikasında patlama ve çatışma meydana geldi.

Ankara'da Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tesisi önünde patlama gerçekleştiği belirtildi. Bölgede iki patlama ve silah sesleri duyulduğu aktarıldı. Olay yerine çok sayıda emniyet görevlisi sevk edildi.

TERÖR SALDIRISI ÇIKTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, yaptığı paylaşımda, TUSAŞ önünde bir terör saldırısı gerçekleştirildiğini, saldırıda şehitlerimiz ve yaralılarımız olduğunu açıkladı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.

"‘Öcalan çıkışı’ devlet projesi değil, Devlet Bahçeli projesidir" "‘Öcalan çıkışı’ devlet projesi değil, Devlet Bahçeli projesidir"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Kaynak: Haber merkezi