İYİ Parti'den ihraç edilen ve istifa eden milletvekillerine "Geri dön" çağrısı yapıldığı iddialarıyla ilgili konuşan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, "İstişare edeceğim" dedi. Meral Akşener’in genel başkan olduğu dönemde İYİ Parti’den istifa eden Adnan Beker ve Yüksel Arslan ile ihraç edilen Ümit Dikbayır'ın, sonrasında herhangi bir partiye katılmamaları, parti yönetimini harekete geçirdi.

Parti yönetimi, 14 Mayıs'ta seçilen ve sonrasında ayrılan bu üç ismin yeniden partiye kazandırılması için girişimlere başladı. Genel Başkan Dervişoğlu, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, bağımsız kalan bu üç isme kapılarının açık olduğunu belirtti. 25 Ekim’de kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan İYİ Parti'de, vekiller için Dervişoğlu imzalı mektuplar gönderileceği açıklandı.

ODATV Ümit Dikbayır ile Görüştü

Yeniden Refah Partisi'nden anayasa açıklaması Yeniden Refah Partisi'nden anayasa açıklaması

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, konuya ilişkin Odatv'ye açıklamalarda bulundu. "Müsavat başkanla konuşmadık. Bana ulaşan bir mektup yok" diyen Dikbayır, şunları ifade etti: "Ben en kızgın olduğum zamanda bile İYİ Parti’nin bu ülke için önemli ve gerekli bir parti olduğunu söyledim. Bana teşkilatlardan, yöneticilerden de telefonlar geldi. Ama döner miyim dönmez miyim şimdi bir şey söylemek istemiyorum. Müsavat beyle henüz konuşmadık. İYİ Parti Türkiye için lazım bir parti."

"İstişare Edeceğim"

Partide sıkıntılı süreçler yaşadığını ifade eden Dikbayır, "Bu süreçte yanımda olan parti içindeki ve dışındaki arkadaşlarım vardı, onlarla istişare yapacağım. Kararımı bu şekilde alacağım" dedi. Ankara Milletvekili Adnan Beker ise sorularımıza "Bana bir şey sormayın" yanıtını verdi.

Kaynak: OdaTV