40 ülkede faaliyet gösteren ünlü giyim markası Esprit, mağazalarını kapatma kararı aldı. Esprit, Avrupa'daki marka haklarını İngiliz finans yatırımcısı Alteri'ye devrediyor. Almanya'daki tüm 56 mağazasını yıl sonuna kadar kapatacak olan Esprit, bu süreçte yaklaşık 1.300 çalışanın işine son vereceği söylendi.

İflas eden Avrupa şirketinin tasfiye sürecinde, mağazalardaki ürünler satılacak, ancak operasyonel işlerle ilgili devralım yapılmayacak. Esprit, marka haklarının satın alma bedelini açıklamadı. Alteri, Street One ve Cecil markalarının sahibi olan CBR Fashion'ın da yatırımcısıdır. Esprit'in Avrupa'daki faaliyetleri, özellikle Almanya'daki mağazaları ve Ratingen'deki merkez ofisi dahil olmak üzere tamamen son bulacak.

Esprit, bir marka olarak devam etmeyi planlıyor. Ürünlerin Almanya'da üretimi ve satışı devam edecek ancak bu süreç nasıl işleyecek henüz net değil. Esprit Europe GmbH ve diğer altı grup şirketi, Mayıs ayında öz yönetim altında iflas başvurusunda bulunmuş ve dava 1 Ağustos'ta Düsseldorf Yerel Mahkemesi tarafından açılmıştır. Esprit Europe GmbH, markanın Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, İskandinav ülkeleri, Polonya ve İngiltere'deki ana şirketidir.

Biden'dan Putin'e gözdağı ve savaş resti Biden'dan Putin'e gözdağı ve savaş resti

Uluslararası düzeyde Esprit'in faaliyetleri etkilenmedi. Dünya genelinde yaklaşık 40 ülkede faaliyet gösteren Esprit'in ana merkezi Hong Kong'dadır. Ancak Almanya, grup için kritik bir pazar olduğu için, 2020'de koruyucu kalkan başvurusu yapılmış ve yaklaşık 50 mağaza kapanmıştı, bu da 1.100 kişinin işten ayrılmasına yol açmıştı.

Kaynak: artı49