Tatvan ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, önemli uyarılarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bitlis'in Tatvan ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir depremin gerçekleştiğini duyurdu. Deprem, saat 14.50'de meydana geldi ve derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamalarda, Bitlis'te yaşanan depremin daha büyük bir depremin habercisi olabileceğini belirtti.

Narin'in ailesi pes dedirtti! Teknik takibi böyle atlatmışlar Narin'in ailesi pes dedirtti! Teknik takibi böyle atlatmışlar

Pampal, "Bölgede daha büyük depremler olabilecek yerler var. Bu deprem, beklenen büyük depremin uyarıcısı olabilir. Son günlerde bu bölgede depremler oluyor çünkü 6 Şubat depremlerinden sonra Arap levhası hareket etti. Afrika levhası, Anadolu ve Arap levhalarının sınır bölgesinde meydana geldi. Bu bölge, Van'ın batısında yer alıyor. Doğusunda ise Hakkari bulunuyor, ki burası bizim deprem beklediğimiz bir yer. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu'nun kesiştiği bölgede fay hattı var ve bu fay her an büyük bir deprem üretebilir. Bu bölgedeki depremler bizi kaygılandırıyor. Uyarıcı bir deprem. Bölgede büyük beklenti olan faylar var." dedi.

Kaynak: Haber merkezi