Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, ‘’Vadedilmiş toprakları İsrail’e 49 yıllığına kiraya veriyorduk’’ başlıklı yazısı dikkat çekti.

Tezkan, yazısında İsrail gözünü Türkiye’ye diktiğini ve bunu Cumhurbakanı Erdoğan’ın söylediğini belirtti.

Alaattin Çakıcı'dan suikast açıklaması Alaattin Çakıcı'dan suikast açıklaması

İşte Mehmet Tezkan’ın yazısının bazı kısmı:

Cumhurbaşkanı, Meclis açılış konuşmasında İsrail’in Türkiye’ye saldırabileceğini ve Ortadoğu’da sınırların yeniden değiştirilmek istendiğini iddia etti. Bu iddialar, iç politikaya yönelik bir hamle olarak değerlendirildi.

Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin dini fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü Türkiye'ye dikeceğini" söyledi. İsrailoğulları, bu bölgenin kendilerine verildiğine inanıyor ve temel dayanakları Tevrat.

14 yıl önce Erdoğan, Suriye sınırında 550 kilometre uzunluğunda ve 350 metre genişliğindeki araziyi mayınları temizleme karşılığında 49 yıllığına İsrail’e kiralamak için girişimde bulundu. İsrail, bu araziyi tarım arazisi olarak kullanacaktı. Ancak, CHP ve MHP’li vekillerin karşı çıkması ve Anayasa Mahkemesi’nin bazı maddeleri iptal etmesiyle proje askıya alındı.

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, "Her Yahudi için atalarımızın ve dedelerimizin geldiği topraklara gelmek çok önemli" demişti. İsrail için bereketli toprakları alıp tarım yapmak önemliydi, ancak asıl amaçları vadedilmiş topraklara yerleşmekti.

Kaynak: Haber merkezi