CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, WhatsApp hesabının çalınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yücel, kimlik bilgilerini ele geçiren kişilerin, kullandığı operatörün iletişim merkezi aracılığıyla yeni bir SIM kart çıkardığını belirtti. Bu durumun, Türkiye'de kimsenin haberleşme hürriyeti ve kişisel verilerinin güvende olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Yücel, 19 Ağustos 2024 tarihinde kimlik bilgilerini ele geçiren kişilerin, operatörün iletişim merkezi aracılığıyla kendi adına yeni bir SIM kart çıkardığını ve bu nedenle mevcut SIM kartının kullanıma kapandığını açıkladı. Yeni SIM kart aracılığıyla WhatsApp hesabına girilerek, profil fotoğrafının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafıyla değiştirildiğini ve Alpay Özalan'ın fotoğrafı ile "Alpay Özalan size de mi yumruk atsın?" şeklinde mesajlar gönderildiğini belirtti.

Bu saldırının fark edilmesinin ardından, telefon rehberinde kayıtlı kişilerin zarar görmemesi için sosyal medya üzerinden uyarı mesajı yayınladıklarını ve gerekli girişimlerde bulunarak WhatsApp hesabının kullanılmasını durdurduklarını söyledi. Yücel, bu olayın kendisi veya partisinin bir güvenlik zaafiyetinden kaynaklanmadığını, saldırının Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Milletvekili görevlerinde bulunması nedeniyle yapıldığını vurguladı.

CHP'den seçim hazırlığı: 5 aşamalı program CHP'den seçim hazırlığı: 5 aşamalı program

Yücel, kimlik bilgilerini temin ederek WhatsApp hesabını ele geçiren kişiler hakkında ve olayda kusuru veya ihmali bulunan kişiler hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Ayrıca, bu saldırı nedeniyle Turkcell'e maddi ve manevi tazminat davası açacağını ifade etti. Yücel, bu tür saldırıların önlenmesi ve iletişim güvenliği zaafiyetinin normalleşmemesi için gerekli mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Kaynak: Haber merkezi